GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Spor ribolovaca i jagodinske Mesne industrije

"Juhor" nije trovač

JAGODINA - Preduzeća za preradu mesa "Juhor" iz Jagodine negira tvrdnje korisnika ribolovačkog područja "Morava 1" OSR "Magnum" iz Jagodine da otpadne vode iz ove fabrike zagađuju reku Lugomir i uništavaju živi svet u njoj. Kako je za Glas rekao Nenad Antić, direktor za razvoj i marketing "Juhora", ova fabrika će krajem novembra pustiti u pogon najsavremeniji sistem za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji.

- Iz "Magnuma" nam nisu pretili da će naši kolektori biti zazidani i smatram da je to više naduvana stvar. Republički vodoprivredni inspektor je, na zahtev ovog udruženja, napisao dve prijave našem preduzeću, ali još uvek nije dokazano da je riba uginula od otpadnih voda koje ispusta "Juhor". Koliko ja znam, u reci Lugomir niti ima ribe niti ima ribolovaca.

- Iz "Magnuma" poručuju da su oni taj kanal poribili i za uginuće ribe optužili naše preduzeće, a kao odšetu od nas traže 800.000 dinara. Pored našeg preduzeća, u ovaj kanal otpadne vode ispuštaju i druga - kaže Antić.

U "Juhoru" su rekli da je najava "Magnuma" iz Jagodine da će zazidati kolektor neozbiljna i da to udruženje takvim izjavama želi da napravi probleme jedinom preduzeću koje stabilno posluje u čitavom Pomoravlju.
S druge strane, korisnik ovog ribolovačkog područja najavljuje da će, ukoliko se nešto ne promeni, zazidati kolektore koji ispuštaju otpadnu vodu u reku. Nadležni vodoprivredni inspektor je do sada podneo dve prijave protiv "Juhora" i, prema njegovim rečima, ovo preduzeće je ozbiljno shvatilo problem otpadnih voda.

M. Nikolić


vesti po rubrikama

^Srbija

Porodica kao obdanište
Kad nema gasa sigurnija drva
Pljusak cena
Kad nema viška, nema ni para
Prva uspešna "Župska" berba
Konačno dokazi o vlasništvu
"Juhor" nije trovač
   
 


     


FastCounter by LinkExchange