GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Jugoslav Stajkovac o ovogodišnjim investicijama u Aleksandrovcu

Prva uspešna "Župska" berba

ALEKSANDROVAC - Ministar za kapitalne investicije u Vladi Srbije Velimir Ilić, koji je bio i ovogodišnji domaćin "Župske berbe" za šest prilaznih puteva Aleksandrovcu izdvojio je je pet miliona dinara. Prihodi "Berbe" iznosili su 1.854.000, a rashodi 1.765.000 dinara. Berba je poslovala, pozitivno, što se dogodilo prvi put u njenoj 42-godišnjoj tradiciji.

Uz druge sitnije troškove, još oko 160 hiljada dinara otišlo je na kulturne sadržaje i hranu. U ovo ne ulazi cena od oko 10 tona besplatno popijenog vina što je poklon "Vino Župe". Toliko su bile ukupne investicije ovogodišnje "Župske berbe", o čemu je ovih dana referisao na konferenciji za novinare predsednik opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac.

- Budžet opštine je oko 230 miliona dinara. Nasledili smo dug prethodne vlasti od 80 miliona dinara i totalno urušenu privredu kao posledicu pogrešne, ili bolje rečeno, pljačkaške privatizacije. Suočili smo se sa velikim brojem otpuštenih radnika i sa zapuštenim selima. Samo je dug u "Bemiksu" iznosio 94 miliona dinara - rekao je Jugoslav Stajkovac.

On tvrdi da je u ovoj godini na razvoju infrastrukture u opštini urađeno više nego za sve četiri prethodne godine.
- Putevi ne prepoznaju stranke. Na gradnju regionalnih puteva uloženo je dva miliona evra, a na lokalne oko milion evra. Donacija za regulaciju Žilinskog vodovoda iznosi oko milion i 600.000 evra. Određena sredstva iz budžeta opštine otišla su za organizaciju "Ratajskih belih noći", "Glišićevih dana" i drugih značajnih manifestacija - rekao je predsednik opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac.

R. B.


vesti po rubrikama

^Srbija

Porodica kao obdanište
Kad nema gasa sigurnija drva
Pljusak cena
Kad nema viška, nema ni para
Prva uspešna "Župska" berba
Konačno dokazi o vlasništvu
"Juhor" nije trovač
   
 


     


FastCounter by LinkExchange