GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zahtevi javnih gradski preduzeća stigli na dnevni red Skupštine grada

Pljusak cena

Na budžet građana ozbiljno će atakovati nove cene gotovo svih vrsta usluga, počev od grejanja pa do sahrana

NIŠ - Skupština grada počela je juče sednicu sa 53 tačke dnevnog reda, pa se očekuje višednevno zasedanje. Za Nišlije će sednica biti posebno značajna jer treba da odobri zahteve za više cene koji su stigli iz gotovo svih gradskih javnih preduzeća i ustanova.

Prema tim zahtevima, nova cena grejanja će, umesto dosadašnjih 27, biće 35,64 dinara po kvadratnom metru, a vode, umesto dosadašnjih 16,80 treba da bude povećana na 18,90 dinara po kubiku. Kubni metar smeća 2,78 dinara (do sada bilo 1,74) po kubiku iz stambenog i za 5,56 dinara (umesto dosadašnjih 3,48) iz poslovnog prostora.

Troškovi sahrane ubuduće bi koštali 4.5000 dinara, cena godišnjeg zakupa grobnog mesta 66,90, a godišnjeg održavanja 180 dinara, s tim što se troškovi zakupa i održavanja plaćaju za deset godina unapred.
Mesečne dimničarske usluge treba da poskupe za više od 30 odsto, a cena nebeneficiranog mesečnog smeštaja dece u obdaništima "Pčelice" sa 4.800 na 7.400 hiljade dinara.

- Ukoliko odbornici Gradske skupštine odbiju predložene nove cene upravni odbori javnih preduzeća i ustanova moraće da ih preinače, tačnije smanje i ponovo dostave na razmatranje - rekao je potpredsednik Gradske skupštine Dejan Cakić.

M. D.


vesti po rubrikama

^Srbija

Porodica kao obdanište
Kad nema gasa sigurnija drva
Pljusak cena
Kad nema viška, nema ni para
Prva uspešna "Župska" berba
Konačno dokazi o vlasništvu
"Juhor" nije trovač
   
 


     


FastCounter by LinkExchange