GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Žitelji kraljevačkog naselja Higijenski zavod cvokoću od zime

Kad nema gasa sigurnija drva

Ovlašćeni predstavnik "Energogasa" nije na vreme isporučio potrebnu opremu, pa grejanje na gas još nije počelo

KRALJEVO - Žitelji kraljevačkog naselja Higijenski zavod ogorčeni su na firmu "Termovent", ovlašćenog predstavnika "Energogasa", koja nije na vreme uradila svoj deo ugovorenog posla, pa grejanje na gas ovde nije počelo.

Letos je sklopljen ugovor između vlasnika kuća u nekad elitnom naselju Higijenski zavod na Ratarskom imanju i "Termoventa" o gasifikaciji. Izvođač radova se obavezao da obezbedi priključak na gasnu mrežu, izvrši tehnički prijem unutrašnjih instalacija i obezbedi upotrebne dozvole. Rok završetka ovog posla bio je 1. oktobar tekuće godine.

- Osećamo se prevarenim jer mrazevi su počeli, a od grejanje name ništa. Kad smo letos potpisivali ugovore, lepo sam ih pitao da li da kupujem drva. Odgovorili su mi da nema potrebe jer će sve biti gotovo prvih dana oktobra. Sad vidim da su lagali, a drva nisam nabavio - jada se Prvoslav Tošić, žitelj Higijenskog zavoda.
Svoj deo posla vlasnici kuća su obavili. Kako je dogovoreno, oni su ugradili unutrašnju instalaciju, ali niko od "Termoventovih" majstora nije došao da obavi tehnički pregled.

- Oni nam odgovaraju da je to formalno pitanje. Da li je tako ili nije - ne znam, znam da se i dalje, kao i prethodnih tridesetak godina, grejem na struju. Za sada "Termovent" nije uradio ništa od onoga što je dogovoreno - kaže Slavoljub Labović.

Mile Čolović, vlasnik "Termoventa", ističe da je grejna sezona na Higijencu odložena zbog kašnjenja isporuke tzv. termoregulacione stanice.
- Moraćemo da se strpimo još koji dan. Svi koji su isplatili svoje obaveze, uskoro će imati grejanje. Kad bude pušten gas, naši ljudi će ići od kuće do kuće i proveravati tehničku ispravnost unutrašnjih instalacija, drugačije se ne može - kaže Čolović.

M. S. Milišić


vesti po rubrikama

^Srbija

Porodica kao obdanište
Kad nema gasa sigurnija drva
Pljusak cena
Kad nema viška, nema ni para
Prva uspešna "Župska" berba
Konačno dokazi o vlasništvu
"Juhor" nije trovač
   
 


     


FastCounter by LinkExchange