GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Lekar izvukao dilera iz zatvora

SMEDEREVO - Protiv predsednika opštine Smederevo, lekara infektologa Jasne Avramović (46), koja se od 5. oktobra nalazi u pritvoru zbog umešanosti u aferu nezakonitih invalidskih penzija, u toku je još jedna istraga zbog sumnje da je nezakonito omogućila preprodavcu heroina Bogdanu Dašiću, zvanom Mile Robija, iz Smedereva, da pre vremena izađe iz zatvora.

Protiv nje je Okružno tužilaštvo podnelo zahtev za sprovođenje istrage zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službenih isprava. Inspektori SUP-a Smederevo utvrdili da je dr Avramović u toku 2002. i 2003. godine, kada je bila načelnik Infektivnog odeljenja Zdravstvenog centra "Sveti Luka", izdala nekoliko medicinskih izveštaja s lažnim Dašićevim dijagnozama.

Avramovićeva je u dokumentaciji navela da je pregledala osumnjičenog, iako se on tada nalazio na izdržavanju kazne u zatvoru "Zabela", po presudi Okružnog suda u Smederevu, zbog preprodaje heroina. Lažnu dokumentaciju Dašić je predao Okružnom sudu u Smederevu, uz molbu za uslovno otpuštanje. Pošto je sud pozitivno odgovorio, kazna mu je umanjena za devet meseci.

D. Novković


vesti po rubrikama

^hronika

Sin pokušao da siluje majku
Lekar izvukao dilera iz zatvora
Dve osobe povređene u sudaru
 


     


FastCounter by LinkExchange