GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Crtani junaci

 

Mister No

Ko je ovaj mister No? On je jedan Amerikanac koji se mnooogooo razočarao u svoju zemlju jer tamo nema ljubavi i pravde, pa je otišao da živi u Brazil, u najlepšu i najopasniju zemlju na svetu. Tamo, u gradiću Manausu, u srcu prašume, on živi životom o kojem je uvek sanjao: oko njega su uvek lepe devojke, dobri i iskreni drugovi, a jedina briga na svetu je kako zaraditi neki dinar da bi platio kiriju. Ipak, i kada nema dovoljno para, niko mu na tome ne zamera jer pare ustvari ne znače ništa, pa s njim dele svoj ručak, kuću i srce.

A ko mu daje taj novac koji ipak nekako zaradi? Mister No nije običan čovek, to morate znati: on je pilot. A njegov avion, zvani Pajper, prošao je s njim hiljadu avantura. Odatle dolaze pare: dođe neki bogati turista ili avanturista u prašumu da traži neko zakopano blago ili uzbuđenje, i onda pita ko tu, u Manausu, vozi avion. I svi mu kažu: Mister No! Tako obično počinju avanture ovog crtanog junaka (mada neki kažu da Mister No stvarno postoji negde u Brazilu).

A po čemu je poseban ovaj junak? Jel' leti? Jel' skače po kilometar uvis? Jel' mu meci ne mogu ništa? Možda je najjači na svetu? Da nije i on pao sa planete Kripton? Jel' brži od munje? Ma ne... Mister No je jedan sasvim običan čovek, od krvi i mesa, kao i svi mi. On često dobije batine u tuči, zaljubi se do ušiju pa zato pije u kafani u Manausu, nije nešto preterano brz, ni jak, a jedino je istinito da leti. Ali samo uz pomoć svog vernog Pajpera.

Pa šta je onda toliko specijalno kod ovog mister Noa? Jednostavno: on ima najveće srce na svetu, i najveću dušu. Uvek će svakome da pomogne u nevolji, uvek će da reskira i sopstveni život kako bi pravda pobedila, uvek će da misli prvo o drugima, pa tek onda o sebi. A to, to što on ima, to je nešto najjače na svetu. Zato bi Mister No pobedio i Hulka, i Supermena, i Betmena, i Spajdermena i sve ostale superheroje. Ne verujete? Verujte mi, tako je!


vesti po rubrikama

^glasić

Crtani junaci: Mister No
Zemljotres 4!
Da li je horoskop tačan?
Zanimljivosti
Dečje vesti: Robot sekač
 


     


FastCounter by LinkExchange