GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Osuđeni da izumru, a ucenjeni da ćute

Promocija zbirke pesama "Kosovska sveća" autora dr Dragana Ničića Cinoberskog održaće se u kući Đure Jakšića u Skadarliji, u petak, 4. novembra, s početkom u 19 časova. Autorove pesme odslikavaju "kosovsku realnost" preostalih Srba na tim prostorima u proteklih deset godina. Dragan Ničić Cinoberski je, deleći sudbinu svojih sunarodnika, pokušao da golom istinom, koju je smestio u svoje stihove, pokaže šta je ostalo od onoga što ljudi nazivaju životom na Kosovu i Metohiji. Odsustvo ljudskih prava, slobode govora, čak i prava na život, činjenice su pred kojima više ne možemo da zatvaramo oči.

Kako sam kaže, rečenica Marlona Branda koju je izgovorio o američkim Indijancima - "osuđeni da izumru, a ucenjeni da ćute", najbolje govori o Srbima na Kosmetu.

O poeziji Cinoberskog će na promociji govoriti književna kritičarka Milica Lilić - Jeftimijević, a stihove će čitati autor. Inače, Dragan Ničić Cinoberski je lekar koji je oteran iz prištinske klinike, nakon pogroma nad Srbima 17. marta. Živi i radi u Čaglavici kraj Prištine.


vesti po rubrikama

^Beograd

Grad ne da pare Vrtu dobre nade
U klupe posle pet meseci raspusta
Troškove neće snositi građani
Telohranitelji zauzeli krov
"Porše" pomaže Univerzijadu
Danas rezultati konkursa za privatnike
Osuđeni da izumru, a ucenjeni da ćute
Sinoć u gradu: Masimo Savić oduševio Beograđane
Gradske vesti: Bezbedniji i kulturniji
 


     


FastCounter by LinkExchange