GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novi sukob žitelja Konjarnika sa investitorom

Telohranitelji zauzeli krov

Sukob žitelja Konjarnika sa preduzećem "Prima stan", koje nadziđuje zgrade u nekoliko tamošnjih ulica, juče se ponovo rasplamsao pošto su investitori doveli obezbeđenje kako bi nastavili radove.

Mirko Kalezić, jedan od stanara zgrade u Ulici deset avijatičara 17, gde se incident dogodio, kaže da su četvorica telohranitelja "zauzeli" krov zgrade na kome treba da počne izgradnja, ali da se radnici nisu pojavili.

- Mi smo bacili sve grede i konopce koje su oni ranije doneli na krov, a blokirali smo i prolaz, tako da ništa nisu mogli da rade. Kada je došla policija, oni su tvrdili da imaju sve potrebne dozvole, iako sudski proces još traje. Policajci su samo konstastovali da spor treba da rešimo na sudu, a i inspekcija je stala na njihovu stranu - tvrdi Kalezić i dodaje da je izvođač počeo da montira skelu uz zgradu, čemu su se stanari usprotivili. Prema njegovim rečima, policija je pretila podizanjem krivičnih prijava, ali stanari nisu odustali.

Podsetimo da problemi na relaciji investitor - stanari postoji još od kad su počela prva nadziđivanja na Konjarniku. Stanari tvrde da se ovim radovima narušava statika objekata i da su građevinci već naneli štetu zgradama, kao i da "Prima stan" nije pravni sledbenik istoimene stambene zadruge, koja je prvobitno dobila sve dozvole, pa da stoga nema pravo na izgradnju.

Predstavnici investitora i izvođača, s druge strane, tvrde da imaju svu neophodnu dokumentaciju i sudske presude kojima im se potvrđuje pravo nadgradnje, demantujući da su prouzrokovali bilo kakvu štetu.

A. D. M.


vesti po rubrikama

^Beograd

Grad ne da pare Vrtu dobre nade
U klupe posle pet meseci raspusta
Troškove neće snositi građani
Telohranitelji zauzeli krov
"Porše" pomaže Univerzijadu
Danas rezultati konkursa za privatnike
Osuđeni da izumru, a ucenjeni da ćute
Sinoć u gradu: Masimo Savić oduševio Beograđane
Gradske vesti: Bezbedniji i kulturniji
 


     


FastCounter by LinkExchange