GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


JKP "Pogrebne usluge" radi na modernizaciji grobalja

Troškove neće snositi građani

U JKP "Pogrebne usluge" razmišljaju da Gradu podnesu zahtev za poskupljenje usluga od 10 do 15 odsto zbog inflacije

Modernizacija gradskih grobalja, za koje će JKP "Pogrebne usluge" izdvojiti osam miliona dinara, kako saznajemo, neće imati uticaja na poskupljenje usluga ovog preduzeća. Naime, sva gradska groblja, izuzev Starog bežanijskog i Banjičkog koja su zatvorena za sahrane, biće umrežena u jedinstveni računarski sistem, a postavljena je i nova centrala u koju će biti umreženi telefoni uprava grobalja.

- To znači da će građani sve naše usluge uskoro plaćati i naručivati na najbližem groblju, bez odlaska u zgradu Uprave, što predstavlja olakšicu za prigradsko stanovništvo. Razgovori uprava grobalja obavljaće se preko lokala, čime će preduzeće ostvariti značajnu uštedu na telefonskim računima - objašnjava direktor Nikola Peruničić i dodaje da preduzeće ipak razmatra mogućnost promene cenovnika.

- Razmišljamo da Skupštini grada podnesemo zahtev za poskupljenje usluga od 10 do 15 odsto, ali ne zbog troškova modernizacije, već zbog inflacije. To se neće bitno odraziti na standard stanovništva - kaže Peruničić i ističe da većinu troškova sahrane plaća Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, ako je preminuo penzioner, ili preduzeće ako je preminuli bio u radnom odnosu. Nadoknade ovih fondova iznose 30.000 dinara, koliko okvirno staju i ukupni troškovi sahrane. Cena godišnjeg zakupa i održavanja grobnog mesta je 300 do 500 dinara, bez popusta.

- Veliki broj naših korisnika zaboravlja da plati ove račune tako da nam trenutno duguju nekoliko miliona dinara, zbog čega ćemo uskoro početi da šaljemo opomene - rekao je Peruničić.

D. M.


vesti po rubrikama

^Beograd

Grad ne da pare Vrtu dobre nade
U klupe posle pet meseci raspusta
Troškove neće snositi građani
Telohranitelji zauzeli krov
"Porše" pomaže Univerzijadu
Danas rezultati konkursa za privatnike
Osuđeni da izumru, a ucenjeni da ćute
Sinoć u gradu: Masimo Savić oduševio Beograđane
Gradske vesti: Bezbedniji i kulturniji
 


     


FastCounter by LinkExchange