GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Učenici Osnovne škole "Sveti Sava" ponovo u učionicama

U klupe posle pet meseci raspusta

Posle "velikog" letnjeg raspusta, 720 učenika OŠ "Sveti Sava" iz Vrčina ponovo u školskim klupama. Završena prva faza obnove škole, a u toku i ostali radovi na popravci zgrade

Posle čak pet meseci letnjeg raspusta, 720 učenika OŠ "Sveti Sava" iz Vrčina ponovo su u školskim klupama. Na prinudnom raspustu osnovci ove škole bili su zbog kompletne sanacije i rekonstrukcije škole. Prva faza radova završena je pre dva dana i škola je opet otvorena.

- Školsku godinu završili smo 20. maja. Radovi su počeli 9. avgusta i dobro je da su završeni za dva meseca. Uveliko kasnimo s gradivom, ali ćemo se truditi da to nadoknadimo. Radićemo svake subote, praznicima, a verovatno i pola zimskog raspusta. Škola je morala da se sredi jer je bila u jako lošem stanju, a deca su bila na raspustu zato što se nije moglo drugačije. Predloženo je da deca idu u školu u Umčarima. Taj predlog Ministarstvo prosvete i sporta je odbilo jer je to značilo da deca putuju 30 kilometara - kaže Živorad Mitrić, direktor škole.

Na školi je saniran krov koji je prokišnjavao, školski prostor je okrečen, urađena je izolacija, zamenjene instalacije, napravljena nova kotlarnica i postavljen novi nameštaj. Ova prva faza radova koštala je Skupštinu grada i Sekretarijat za obrazovanje oko 60 miliona dinara.

- Prvobitni projekat, koji je podrazumevao nadograđivanje, nije bio dobar. Morali smo da radimo novi, pa se zato kasnilo s radovima. Ipak, deca su dobila lepu školu. Međutim, ima još dosta da se radi. U drugoj fazi radova uradiće se nova krovna konstrukcija, biće završena fiskulturna sala i šest novih učionica - kaže Radmila Hrustanović, zamenik gradonačelnika.

Vladimir Todić, gradski sekretar za obrazovanje, zadovoljan je urađenim i napominje da je "sekretarijat u rekordnom roku uspeo da izvede nemoguću misiju".
Učenici ove škole moraće da zagreju stolice i nadoknade pet meseci raspusta.

I. Z.


vesti po rubrikama

^Beograd

Grad ne da pare Vrtu dobre nade
U klupe posle pet meseci raspusta
Troškove neće snositi građani
Telohranitelji zauzeli krov
"Porše" pomaže Univerzijadu
Danas rezultati konkursa za privatnike
Osuđeni da izumru, a ucenjeni da ćute
Sinoć u gradu: Masimo Savić oduševio Beograđane
Gradske vesti: Bezbedniji i kulturniji
 


     


FastCounter by LinkExchange