GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 2. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Putin: Raditi, raditi i samo raditi

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da sledeći predsednički izbori 2008. neće biti jednostavan period za Rusiju, ali i obećao da neće dozvoliti destabilizaciju u zemlji.

U preksinoćnom intervjuu holandskom TV kanalu Nederland 1 i listu Handelsblat, uoči posete Holandiji, Putin je kazao da mu nije svejedno u čijim će se rukama naći sudbina zemlje kojoj je posvetio sav svoj život, ali i isključio mogućnost svog reizbora na treći mandat, podsetivši da to nije predviđeno ustavom. - Ako svaki sledeći šef države bude menjao ustav kako njemu odgovara, od te države uskoro neće ostati ništa - upozorio je on.

Upitan kako bi želeo da uđe u istoriju, ruski predsednik je konstatovao da "što manje misliš o ulasku u istoriju, to imaš veće šanse da ostvariš taj cilj, ako takav cilj uopšte sebi treba postavljati". - Treba samo pošteno raditi, svaki dan, kao sveti Franjo, kopati svoju malu parcelu - i uspeh će doći - primetio je Putin. U međuvremenu je iz ruskog MIP-a saopšteno da će Rusija u UN glasati za usvajanje rezolucije kojom se SAD pozivaju na okončanje blokade Kube jer je ta blokada "anahronizam iz doba hladnog rata". Rezolucija UN kojom se SAD pozivaju da ukinu ekonomsku, trgovinsku i finansijsku blokadu Kube, koja je uvedena još 7. februara 1962, trebalo bi da bude osmog novembra na dnevnom redu Generalne skupštine UN.


vesti po rubrikama

^svet

Pobuna robijaša ugušena u krvi
SPD u krizi
Nasilje se širi
Damask izbegao sankcije
Ademiju i Norcu sudiće se u Hrvatskoj
Putin: Raditi, raditi i samo raditi
 


     


FastCounter by LinkExchange