GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 2. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kirgiska policija silom zaustavila nerede, u tri zatvora više od 20 mrtvih

Pobuna robijaša ugušena u krvi

BIŠKEK - Više od 20 zatvorenika ubijeno je juče u operaciji gušenja pobune u tri zatvora u Kirgistanu, preneli su ruski mediji pozivajući se na kirgiske.

Prema zvaničnim informacijama, organi reda primenili su oružanu silu u zatvoru blizu glavnog grada Kirgistana, Biškeka, gde su u sličnoj pobuni 20. oktobra ubijena trojica ljudi. Policija je saopštila da su zatvorenici pokušali da osujete prebacivanje grupe od oko 25 mafijaških bosova, među kojima je i poznati kriminalac Aziz Batukajev, zbog čega se moralo intervenisati silom. Zatvorenici su čak koordinirali protest koristeći mobilne telefone.

Predsednik Kirgistana Kurmanbek Bakijev sastao se juče s predstavnicima državnih kazneno-popravnih institucija i naložio im da bez odlaganja uspostave red u zatvorima. U pobuni u zatvorima Moldovanovska i Novo-Pokrovskoje, kod Biškeka 20. oktobra zatvorenici su napali članove deputatske komisije i ubili deputata kirgiskog parlamenta Tiničbeka Akmatbajeva i dvojicu njegovih pomoćnika, a načelnika državnih kazneno-popravnih institucija teško ranili, od čega je on preminuo nekoliko dana kasnije. Posle pobune uveden je specijalni režim u svim zatvorima u Kirgistanu.

V. P.


vesti po rubrikama

^svet

Pobuna robijaša ugušena u krvi
SPD u krizi
Nasilje se širi
Damask izbegao sankcije
Ademiju i Norcu sudiće se u Hrvatskoj
Putin: Raditi, raditi i samo raditi
 


     


FastCounter by LinkExchange