GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 2. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Žarko Đurišić postao prvi stranac u upravi nekog NBA kluba

Srpski klan vodi Minesotu

Radosnu vest javio mi je potpredsednik Kevin Mekhejl, koji je bio zadovoljan kako sam obavljao ulogu skauta pa je rešio da mi pruži šansu na novoj, odgovornijoj funkciji, rekao je Žarko Đurišić

Srbin Žarko Đurišić je ušao u istoriju kao prvi stranac u upravi nekog NBA tima. Đurišić je promovisan na mesto direktora za igračka pitanja Minesote Timbervulfsa, a prethodno je obavljao dužnost direktora skautinga ekipe iz Mineapolisa.

Funkcija Žarka Đurišića je hijerarhijski druga u upravljačkoj piramidi "vukova", a novi direktor za igračka pitanja je treći naš zemljak u Minesoti. Plejmejker Marko Jarić od ove sezone trebalo bi da uz Kevina Garneta čini osnovnu polugu tima, a u stručnom štabu Minesote "ruki" godinu u Americi provešće doskorašnji trener Atlasa i dugogodišnji asistent Duška Vujoševića, Aleksandar Džikić. Interesantno, potpredsednik Kevin Mekhejl vuče korene iz Crne Gore, pa u šali možemo konstatovati da su Timbervulfsi postali srpsko-crnogorski klub u basket cirkusu.

- Radosnu vest mi je javio potpredsednik Kevin Mekhejl. Nekada proslavljeni centar je bio zadovoljan kako sam obavljao ulogu skauta i rešio je da mi pruži šansu na novoj, odgovornijoj funkciji - raspoloženo je objasnio Đurišić.

"Izmislio" Rašu Nesterovića

Biografija Duška Đurišića nije dovoljno poznata poklonicima košarke u SCG. Ponikao je u podgoričkoj budućnosti, a u Crvenu zvezdu je prešao 1977. godine. Posle godine provedene u Beogradu, dobio je stipendiju na Vičita stejt univerzitetu u Americi, gde je diplomirao. Tokom studija Đurišić je igrao za univerzitetsku ekipu Vičita stejta, a potom se vratio u Evropu. Igrao je 12 godina u Olimpiji, a potom je kao član stručnog štaba, a jednom kao prvi trener, osvojio šest titula prvaka Slovenije. Rad sa mladim igračima preporučio ga je Timbervulfsima, a Đurišić je zaslužan za meteorski uspeh Radoslava Nesterovića, koga je 1998. godine doveo u Minesotu. Podsetimo, Nesterović je uspeo da sa San Antonio Spursima stigne do šampionskog prstena.

N. R.


vesti po rubrikama

^sport

Srpski klan vodi Minesotu
Zoro sa "Marakane"
Zvezdi Slovenci "topovska hrana"
O' Liri dovodi Vidića
Liga šampiona u odbojci, treće kolo
Super deka svetsko čudo
Čelzi i Milan k'o bosi po trnju
Podvig Novaka Đokovića
 


     


FastCounter by LinkExchange