GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 2. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Usaglašena platforma

Pregovarački tim SCG za priključenje Evropskoj uniji usaglasio je juče političku platformu pred pregovore o Stabilizaciji i asocijaciji, koji treba da počnu 7. novembra u Beogradu.

Član tima, potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus, rekao je novinarima posle sastanka da su usaglašeni preambula platforme i poglavlja o političkom dijalogu, regionalnoj, finansijskoj i ostalim oblicima saradnje. "Svima je stalo da pregovori počnu. Bilo je otvorenih pitanja o usaglašavanju platforme za zajedničke nadležnosti. Uspeli smo doći do razumnog rešenja. S tog stanovišta neće biti nikakvih problema da pregovori počnu", rekao je Labus.

Labus je naveo da tim danas nije razmatrao pitanje kako će na pregovore o Stabilizaciji i asocijaciji uticati eventualno održavanja referenduma o nezavisnosti Crne Gore na proleće. "Nismo razgovarali o referendumu. Kada dođe vreme, onda ćemo videti kako dalje da radimo", rekao je Labus. Ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković rekao je da je razmatrano samo ono što je "apsolutno zajedničko Srbiji i Crnoj Gori u kretanju ka Briselu".

vesti po rubrikama

^politika

Tajkuni podelili DS
BIA kreće na Ratka Mladića
Pregovori sa EU sledeće nedelje
Usaglašena platforma
Stala obnova crkava
Pregovori sa EU sledeće nedelje
Gordana Čomić (ne) odlazi kod Čede
Šešelj ne zna svog najvećeg obožavaoca
 


     


FastCounter by LinkExchange