GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 2. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Sve spremno za hapšenje najtraženijeg haškog begunca

BIA kreće na Ratka Mladića

U akciju uključeni i simpatizeri SPS-a, ali i privatna firma sa sedištem u Beogradu, čiji je vlasnik bivši bezbednjak, saznaje Glas. Polazi se od pretpostavke da se general nalazi na Novom Beogradu

BEOGRAD - Sve je spremno za hapšenje Ratka Mladića. BIA je za tu akciju već razvila strategiju. Budući da je on penzioner, vojne službe i Vojska u celini nemaju nikakve ingerencije za njegovo hapšenje. Za tu operaciju jedino su odgovorni BIA i MUP Srbije, bez obzira na to što oni uporno pokušavaju da tu obavezu nametnu Vojsci - saznaje Glas iz izvora bliskih BIA i Vojsci.

Da je hapšenje Mladića vrlo ozbiljno pripremljeno, tvrde naši izvori, može se videti i iz same organizacije BIA.
- Kreće se od pretpostavke, čak činjenice da se Mladić nalazi na Novom Beogradu. Doskora je šef detašmana na toj beogradskoj opštini bio čovek, koji je poznat kao simpatizer tvrde patriotske linije SPS-a. Zbog bojazni da će opstruisati eventualne operativne radnje, kao i samo hapšenje, smenjen je pre nekoliko meseci. Na njegovo mesto doveden je dotadašnji šef grupe za hapšenje Mladića iz centra Beograd. Međutim, na mesto načelnika Centra Beograd BIA postavljen je čovek, za koga kažu da je kadar Ivice Dačića i nešto liberalniji socijalista. On je u svakodnevnom kontaktu s čelnikom Centra Beograd - saznaje Glas.

Naročito simptomatična namera BIA je, smatra naš sagovornik, da stavi pod svoju kontrolu Vojnobezbednosnu agenciju.
- Naime, kao paralelna vojna služba u Beogradu postoji jedna firma čiji je direktor bivši bezbednjak iz Uprave bezbednosti VSCG (sada VBA). Oni su u uskoj vezi s generalom Acom Tomićem i na taj način se zaokružuje kontrola Radeta Bulatovića i Vojislava Koštunice nad celokupnom vojnom službom. Ova firma bavi se klasičnim operativnim radom. Upravo mnogi bezbednjaci iz VBA, mimo svojih pretpostavljenih, prave i uspostavljaju dobre veze sa ovom firmom - tvrde naši izvori.

S. Vojinović

vesti po rubrikama

^politika

Tajkuni podelili DS
BIA kreće na Ratka Mladića
Pregovori sa EU sledeće nedelje
Usaglašena platforma
Stala obnova crkava
Pregovori sa EU sledeće nedelje
Gordana Čomić (ne) odlazi kod Čede
Šešelj ne zna svog najvećeg obožavaoca
 


     


FastCounter by LinkExchange