GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 2. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Udruženje manjinskih akcionara Srbije traži obustavljanje privatizacije

Zaustaviti rasprodaju imovine

BEOGRAD - Udruženje manjinskih akcionara Srbije održaće sutra protest u 14 časova u Pionirskom parku preko puta Savezne skupštine. Ovo Udruženje, koje zastupa 120.000 akcionara, zajedno će sa Udruženjem vojnih akcionara koje zastupa 15.000 članova, od nadležnih republičkih organa zatražiti hitno zaustavljanje rasprodaje državne i društvene imovine, kao i obustavljanje primene sadašnjeg Zakona o privatizaciji.

Kako za Glas kaže Mara Isaković, predsednik Koordinacionog odbora Udruženja akcionara za Beograd, najveći problem je što 4,5 miliona ljudi u Srbiji nije obuhvaćeno akcijama od privatizacije.

- Ogroman broj radnika u Srbiji godinama je radio i puno se odricao da bi se izgradile nove fabričke hale, a danas ispada da samo privilegovani mogu dobiti akcije - kaže Mara Isaković.

Udruženje zahteva da se, u roku od 60 dana, donese novi zakon o privatizaciji, kao i hitan zakon o reviziji privatizacije, koju bi uradila državna Agencija koju treba osnovati. Članovi Udruženja nisu protiv privatizacije i ističu da traže novi model privatizacije.

Udruženje vojnih akcionara traži da se zaustavi rasprodaja vojne imovine i da se na imovinu koja se namerava prodati izvrši upis akcija tako da 70 odsto sredstava od prodaje ide na jačanje oružanih snaga, borbene gotovosti, podizanja standarda vojnika, izgradnju stanova i isplatu zaostalih plata i penzija, dok 15 odsto sredstava treba da pripadne vojnim akcionarima i Privatizacionom registru za podelu akcija ostalim građanima Srbije.

Svi ovi zahtevi upućeni su Predragu Bubalu, ministru za privredu i privatizaciju 12. oktobra, ali u Udruženju kažu da nikakav odgovor još nije stigao.

G. Tadić


vesti po rubrikama

^društvo

Sloba prodaje vilu za pola miliona evra
Živu skupljali golim rukama
Ministri moraju na prozivku
Zaustaviti rasprodaju imovine
Nastavnik čekićem udario đaka
 


     


FastCounter by LinkExchange