GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 2. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sinoć u gradu

 

"Veliki prezir" topi " plastičnu atmosferu"

Bend "Veliki prezir" sinoć je u klubu "Plastik" održao koncertnu predpromociju novog albuma "Ruka bez povratka", koji će izaći tokom ovog meseca. Na zakazanom mestu okupili se se svi oni koje dotiče senzibilitet "Velikog prezira" kako bi ih posle dužeg vremena osetili u novom izdanju.

- Predpromociju smo organizovali kako bismo malo vratili publiku u "svet Velikog prezira" pred izlazak novog albuma, pošto smo protekle tri godine uglavnom proveli u studiju. Ovaj događaj osmislili smo kao malu reklamu, skromnu najavu za sve što će pratiti "Ruku bez povratka" - rekao nam je Vladimir Kolarić Kole, frontmen benda.

Pravim fanovima nije bilo potrebno mnogo vremena da se vrate u "svet Velikog prezira", jer nisu ni izgubili vezu sa njim. Svi su se lako "uigrali" u nove tonove, a sa posebnom sentimentalnošću propratili stare hitove. "Plastična" atmosfera istopila se u živim rok akordima i više nije bilo važno u kom pravcu će pesme voditi pokrete. Nakon svirke, publiku je nastavio da "vozi" DJ tim "Indie-go"-a.

A. S. K.

Šašave kreacije "ŠUK stampedo"

Multiumetnička grupa "ŠUK stampedo" sinoć je održala mini-koncert povodom svečanog zatvaranja izložbe u galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja "Akademija". U prilično intimnom ambijentu, ali otvorenom za sve poklonike alternativnih kulturnih kretanja, "ŠUK stampedo" je, posle nekoliko godina pauziranja u odnosu na muzičku scenu, izveo svoj repertoar "šašavih umetničkih (muzičkih) kreacija". Inače "ŠUK" čine artisti koji se bave eksperimentisanjem na vizuelnim i muzičkim poljima umetnosti.

Sinoćni događaj dao je jedinstven uvid u rad ovih umetnika, ali i označio "zatvaranje kruga" projekata koji su pratili izložbu u vidu projekcija filmova i performansa.
- Ljudi su zaista dobro prihvatili program koji smo ponudili, iako je reč o andergraund umetnosti, ostvarenjima koji pripadaju alternativnoj, a ne oficijalnoj kulturnoj sceni Beograda. Večeras smo se ponovo okupili i kao bend, a u planu su i neki novi grupni projekti - rekao je za Glas Zoran Aleksić Koki, član "ŠUK stampeda".

A. S. K.


vesti po rubrikama

^Beograd

Nova uprava ne može u kombinat
Penzioneri najbrojniji
Radikali gube vlast u Surčinu?
Privatnici dobili 197 autobusa
Zamenu strujomera plaćaju stanari
Centar grada bez vode
Sinoć u gradu: "Veliki prezir" topi " plastičnu atmosferu"
Gradske vesti: Zabranjen ulaz u Klinički centar
 


     


FastCounter by LinkExchange