GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 2. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Privatnici dobili 197 autobusa

Fabrika "Ikarbus" juče je na auto-pijaci u Bubanj potoku organizovala svečanu primopredaju 197 novih autobusa namenjenih javnom gradskom prevozu. Privatno preduzeće "LUV Braća Šarac" poručilo je najviše autobusa (65), dok su "Lasti" predati ključevi od 50 vozila. Ostatak "Ikarbusovih" autobusa preuzeli su prevoznici "Veritimo" (20), "Lui travel" (17), "M&M Transcompany" (15), "Presto" (11), "RU.CO" (10), "Banbus" (5) i "Trans- jug" (4). Od ukupno 197 autobusa, 165 je solo, a 32 su zglobna.

- Čast nam je što u jednom danu možemo da predamo skoro 200 autobusa, koji su potpuno spremni da istog momenta izađu na ulice. Vozila isporučujemo privatnicima i drago nam je da su u nama prepoznali kvalitet u koji će uložiti novac - rekao je Srećko Nijemčević, direktor "Ikarbusa".

Ukupan vrednost posla poverenog ovom preduzeću iznosi 23 miliona evra. Isporučeni autobusi čine 60 odsto ukupnog broja vozila, tj. 337, koje će privatni prevoznici i "Lasta" koristiti na 50 linija gradskog prevoza, u narednih sedam godina. Inače, juče je završen tehnički pregled autobusa privatnika koji su konkurisali za dodele linija gradskog prevoza, pa će za koji dan biti poznata i konačna rang- lista učesnika.

B. R.


vesti po rubrikama

^Beograd

Nova uprava ne može u kombinat
Penzioneri najbrojniji
Radikali gube vlast u Surčinu?
Privatnici dobili 197 autobusa
Zamenu strujomera plaćaju stanari
Centar grada bez vode
Sinoć u gradu: "Veliki prezir" topi " plastičnu atmosferu"
Gradske vesti: Zabranjen ulaz u Klinički centar
 


     


FastCounter by LinkExchange