GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 2. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pet odbornika SRS u najmlađoj opštini formirali nezavisnu grupu

Radikali gube vlast u Surčinu?

Odbornici koji su istupili iz kluba SRS-a očekuju da Rajko Matović, predsednik opštine, danas podnese ostavku jer ga podržavaju samo tri od devetnaest odbornika SO Surčin

Pet odbornika Srpske radikalne stranke u Surčinu napustili su juče odborničku grupu ove stranke i odlučili da ubuduće istupaju samostalno. Kriza odborničke grupe počela je letos, istupanjem Vlade Aleksandrova iz stranke, da bi kulminirala ovih dana kada je odbornik Jovan Sretković, izbačen iz stranke.

- Nas pet odbornika, pritisnuti od članova, građana, insistirali smo mesecima da Rajko Matović, predsednik opštine podnese ostavku zbog nerada, a on je to uporno odbijao. Pre mesec dana smenjen je sa mesta predsednika opštinskog Odbora stranke i, umesto da stranka dopusti da mi između sebe izaberemo novog predsednika, oni su nam poslali Momira Markovića, narodnog poslanika, za koordinatora- priča Sretković. Prema njegovim rečima, Markovićevo bahato ponašanje izazvalo je revolt kod građana, tako da je na jednoj od sednica došlo do incidenta. Nakon tog događaja, iz stranke je izbačeno nekoliko aktivista.

Pregovori

- Već smo pregovarali sa ovim odbornicima i jedini naš uslov je da svi istupe iz Srpske radikalne stranke i budu nestranačke ličnosti. Masovno vraćanje članskih kartica stranci je nešto što treba da raduje celu Srbiju, a ne samo nas u Surčinu- kaže Vojislav Janošević, predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke.

- Mi to nismo mogli da tolerišemo i zabranili smo Markoviću da drži opštinski odbor u Surčinu. Zbog toga su me u ponedeljak izbacili iz stranke. Pridružile su mi se ostale kolege koji su nezadovoljni radom opštine. Dogovorili smo se da niko od nas neće preći ni u jednu stranku, ali smo spremni za razgovore sa svima. Sve što je u interesu građana Surčina mi ćemo da uradimo - dodaje Sretković.

Odbornici očekuju da Rajko Matović već danas podnese ostavku, jer ima podršku najviše tri od devetnaest odbornika. Članovi SRS-a iz Surčina, počeli su masovno da istupaju iz stranke i, samo juče, njih četrdesetak je vratilo svoje pristupnice.

Prema rečima Dragana Todorovića, predsednika Izvršnog odbora SRS-a, pojedinci unutar odborničke grupe pokušali su da iskoriste svoja mesta za lične interese.

- Jasno sam im stavio do znanja da vlast funkcioniše u skladu sa programom SRS-a. Prvi koji to nije izdržao je Vlada Aleksandrov, koji je tražio mesto opštinskog menadžera, na šta sam mu ja odmah rekao da to ne može, jer je on penzioner i odbornik. Nezadovoljstvo je ostalo jer su svi tražili neke nadoknade za svoja odbornička mesta- kaže Todorović i dodaje da su glavni problem velike mogućnosti koje ima ova opština a, kako tvrdi, počela je i nezakonita prodaja zemljišta PKB-a.

- "Krmivo produkt" je kupilo više od 100 hektara ove zemlje, a Vojislav Janošević oko 60 hektara. Ta kupovina je bezvredna ako se ne dobije saglasnost SO Surčin. Zemlja nije vlasništvo nijednog kombinata, već države. Sretković je izbačen iz stranke zbog grubog kršenja stranačke discipline. Dolazili su kod mene da ucenjuju stranku zbog mandata, ali im nije uspelo- zaključuje Todorović.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

Nova uprava ne može u kombinat
Penzioneri najbrojniji
Radikali gube vlast u Surčinu?
Privatnici dobili 197 autobusa
Zamenu strujomera plaćaju stanari
Centar grada bez vode
Sinoć u gradu: "Veliki prezir" topi " plastičnu atmosferu"
Gradske vesti: Zabranjen ulaz u Klinički centar
 


     


FastCounter by LinkExchange