GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 18. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dva dečaka zapalila vrtić

ČAČAK - Kriminalistička policija SUP Čačak podnela je krivičnu prijavu zbog izazivanja opšte opasnosti protiv S. R. (9) i M. S. (7) iz Čačka. Policija ih je identifikovala kao podmetače požara koji je 8. oktobra, u popodnevnim satima, izbio u vrtiću "Majski cvet" u Trnavskoj ulici u Čačku.

Deca su tog dana u blizini vrtića pronašla upaljač kojim su zapalili kartonsku kutiju sa plastičnim flašama postavljenu ispred glavnog ulaza u vrtić. Vatra je zahvatila ulaz i deo objekta, a požar se potom proširio na unutrašnjost, na deo inventara, i pričinio znatnu materijalnu štetu, koja je procenjena na oko 150.000 dinara. Dok posledice požara ne budu otklonjene, oko 220 mališana iz tog vrtića ostalo je bez smeštaja.

Advokat Nemanja Vasiljević navodi da prvi put čuje da policija podnosi krivičnu prijavu protiv tako mladih izgrednika jer oni, zbog godina, ne mogu da snose odgovornost. Kako kaže, u tim slučajevima procenjuje se šteta i oštećeni zahteva od roditelja ili drugih odgovornih naknadu. Njihovi roditelji mogu da snose materijalnu odgovornost, ali ne i krivičnu, jer niko ne može da odgovara za delo druge osobe.

Srđana Ivanović, šef maloletničkog odeljenja Okružnog javnog tužilaštva u Beogradu, objašnjava da u sličnim slučajevima tužilaštvo odbacuje prijavu jer maloletnici mlađi od 14 godina ne mogu da odgovaraju, a slučaj se upućuje Centru za socijalni rad. Ivanovićeva dodaje da ovakvi slučajevi nisu retkost i da je najčešće reč upravo o požarima ili saobraćajkama, kada maloletnici "ukradu" automobil od roditelja i naprave udes.

G. J.


vesti po rubrikama

^hronika

Policija znala da je Marko ubio Trefa
Radnica i gosti ugušili se u snu
Lažnim čekovima do 500.000 evra
Dva dečaka zapalila vrtić
Saša Radak bio dobrovoljac u Vukovaru
 


     


FastCounter by LinkExchange