GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 18. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Suđenje šestorki za veliku pljačku državnog budžeta

Lažnim čekovima do 500.000 evra

BEOGRAD - U nastavku suđenja šestočlanoj grupi optuženoj za pljačku državnog budžeta 2003. godine, "tešku" 7,5 miliona evra, juče su u Specijanom sudu svedočile tri službenice požarevačke pošte. Na optuženičkoj klupi zbog unovčavanja 961.374 lažnih obveznica dečjeg dodatka nalaze se Požarevljani Milanko Stevanović zvani Steva Crnogorac, Dobrica Stojanović, Nešica Ilić, Milan Stojanović, Momčilo Lazić i Mikica Ivić zvani Mika Trafika.

Veliki broj obveznica unovčila je Nešica Ilić, službenica požarevačke pošte. Nešica je obveznice nabavljala od izvesnog Miće, čiji je identitet za sada nepoznat. Njene koleginice Biljana Stošić, Milica Milošević i Valentina Živković-Perić, izjavile su juče da je optužena često unovčavala veću količinu obveznica i da im nije bilo sumnjivo što su te sume prelazile čak i pola miliona dinara.

- Govorila je da su obveznice od njenog prijatelja Steve. Nije mi bilo čudno što je Nešica za osam meseci podigla 500.000 evra, jer od pretpostavljenih nikada nije bilo zabrane za isplatu, niti prijava da nešto nije u redu - izjavila je Stošićeva. Milica Milošević je izjavila da nisu imali mark-test za proveru, ali da im nikakva zabrana nije stizala od Poštanske štedionice. Ni Valentini Živković nije bilo sumnjivo kada je Nešica jednom prilikom podigla 540.000 dinara.

- Spominjala je prodaju kuće u Petrovcu na Mlavi. Bavila se i poslovima osiguranja, pa sam mislila da tako zarađuje - kazala je ova svedokinja.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

Policija znala da je Marko ubio Trefa
Radnica i gosti ugušili se u snu
Lažnim čekovima do 500.000 evra
Dva dečaka zapalila vrtić
Saša Radak bio dobrovoljac u Vukovaru
 


     


FastCounter by LinkExchange