GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 12. 10. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića, optužuju za nepotizam

Veljin bata u Upravnom odboru PTT-a

Vojislav Ilić je bio u invalidskoj penziji, ali je to rešenje poništeno kako bi mogao da bude imenovan za direktora OŠ "Sveti Sava". Kad je Velja postao ministar, Voja "ide" na funkciju predsednika SO Čačak, a onda dobija i mesto u UO

BEOGRAD - Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić sredio je svom rođenom bratu, penzioneru, da radi dva posla. Svog brata penzionera, bivšeg profesora u školi, ubacio je na mesto predsednika Skupštine opštine Čačak, ali mu je našao i mestašce u dobro plaćenom Upravnom odboru javnog preduzeća PTT Srbija. Svi sagovornici Glasa jedinstveni su u stavu da je reč o "čistom nepotizmu".

- Vojislav Ilić je bio u invalidskoj penziji, ali je to rešenje poništeno kako bi mogao da bude imenovan za direktora OŠ "Sveti Sava". Zatim, nakon dolaska Velimira Ilića na vlast, odnosno po postavljenju na mesto ministra za kapitalne investicije, Vojislav "ide" na funkciju predsednika SO Čačak, a zatim i u Upravni odbor javnog preduzeća PTT Srbija - saznaje Glas.

Nemanja Nenadić iz NVO Transparetnost Srbija rekao je da formalno nije prekršen Zakon o sukobu interesa, ali da je preklapanje funkcija loša odredba koja je ostala u zakonu.

- Predsednik SO je iz redova odbornika, ali i po zakonu ima pravo da bude u najviše jednom Upravnom odboru. Jedino što može da se postavi kao pitanje, jeste to da li je Velimir Ilić uticao da se njegov brat izabere u UO. On, zapravo, nije smeo da glasa na sednici vlade kad je bilo postavljenje članova UO PTT-a. On u takvim slučajevima treba da saopšti kolegama: "Izvinite, ne mogu da glasam jer je u pitanju moj brat - objašnjava Nenadić.

Đorđe Todorović, portparol Demokratske stranke, tvrdi da nije znao za ovaj podatak, ali je istakao da je reč o "čistom nepotizmu".
- Ovo i nije ništa čudno kad je u pitanju Velimir Ilić. Još veći problem je i što njegovi koalicioni partneri nemaju sluha za rešavanje ovakvih problema, ali i svih drugih afera. Počev od Nacionalne štedionice. Pošteni Koštunica trebalo bi da se zamisli šta mu rade partneri, ali i pojedini ljudi iz njegove stranke - naglasio je Todorović.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Gordana Pop-Lazić ističe da je to očigledno, jer je partija Velimira Ilića "toliko brojna da mora da zaposli celu svoju familiju".
- Mislim da ovde nije reč o kršenju zakona, već čistom nepotizmu i ličnim interesima. Jedan od glavnih problema ove vlade jeste to što svako im svoj feud i niko nikog ne dira - ocenila je Pop-Lazić.

Visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije Nebojša Bakarec objasnio je da to sad prvi put čuje i da to "ne bi komentarisao jer nije upoznat sa pričom".
Vojislava Ilića juče nismo mogli da dobijemo, jer se nije javljao na svoj mobilni telefon.

G. J.


vesti po rubrikama

^društvo

Profesori zbog većih plata globe studente
Veljin bata u Upravnom odboru PTT-a
Zaraza samo od živine
Više obolelih, epidemije nema
 


     


FastCounter by LinkExchange