GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 9. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Savet ministara saglasan da komisija Ministarstva odbrane ispita sporne ugovore

Stranački obračun naduvao aferu

BEOGRAD - Srbiji i Crnoj Gori biće teže da se dogovore o izboru novog ministra odbrane, nego što ih je opteretila afera sa nabavkom vojne opreme. Prvoslav Davinić će sve dotad ostati na ovoj funkciji, a to može da potraje i nekoliko meseci. Izvori Glasa navode da je na jučerašnjoj sednici Saveta ministara ispoljena otvorena sumnja u izveštaje budžetske komisije Ministarstva finansija Srbije, a nezvanično se komentariše da je po sredi politički sukob u G17 i da je Davinić morao da popusti pred beskrupoloznim napadima Mlađana Dinkića.

Ivan Cvejić umesto Orlića

Ivan Cvejić, savetnik za medije predsednika državne zajednice SCG Svetozara Marovića, odlukom Saveta ministara postavljen je za v. d. direktora Direkcije za informisanje. Uz pohvale na njegov rad, Savet ministara je zaključio da bi on najbolje obavljao ovu funkciju do izbora novog direktora.

Davinić je, navode naši izvori, rekao da je sve ispolitizovano, da je reč o "običnoj političkoj ujdurmi", da su cifre u izveštaju orijentacioni i da se konačan račun svodi kad proizvodnja počne kao i da sve to prolazi kroz ruke nekoliko komisija. Savet ministara saglasio se sa Davinićevim predlogom da Ministarstvo formira komisiju koja će odmah ispitati potpisivanje ugovora o nabavci vojne opreme od firme "Mile Dragić" i da o tome obavesti Savet ministara i javnost. Zato će posebna komisija Ministarstva da se pozabavi ovim poslom.

Za to vreme, iz Davinićeve bivše stranke već imaju spremnog kandidata. Iako se pominje nekoliko imena, zasad kao najozbiljniji za to mesto slovi Nebojša Zdravković, predsednik Gradskog odbora G17 u Kragujevcu. Zaposlen je u "Zastava oružju", završio je Mašinski fakultet i doktorirao na Harvardu. Ipak, kako stvari stoje, predstavnici Crne Gore, tvrde naši izvori, nipošto neće pristati da Labusov kadar bude na čelu Ministarstva, a nisu radi ni da na tom mestu vide nekoga iz Koštuničinih redova.

- Ne treba zaboraviti da Crna Gora još nije odustala od ove fotelje. Kao veoma ozbiljan kandidat za budućeg ministra figurira Vukašin Maraš - rekao je naš sagovornik.

Neki tvrde da ni Koštunica nije za rešenje iz G17. Priča se i da DSS veća koga bi predložio za saveznu funkciju, a iz SPO-a je, navodno, za to "zreo" Vlajko Senić.

J. J - V. N.


vesti po rubrikama

^politika

Davinić voljno
Dinkić krije mutne rabote
Stranački obračun naduvao aferu
Ejdeu preneta zabrinutost zbog Kosmeta
Priprema za posetu pape?
Čekajući fajront: A što ne bi moglo
 


     


FastCounter by LinkExchange