GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 9. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Let iznad kukavičjeg gnezda" uskoro u BDP-u

Pacijenti tranzicije

Uoči početka priprema na predstavi "Let iznad kukavičjeg gnezda", čija je premijera zakazana za 25. oktobar u Beogradskom dramskom pozorištu, reditelj komada Žanko Tomić predstavio je glumačku ekipu koja će na pozorišnu scenu pokušati prenese atmosferu iz filmskog klasika Miloša Formana iz 1975. godine. Ulogu Rendla Makmarfija, za koju je Džek Nikolson dobio Oskara, u predstavi u BDP tumačiće Dragan Bjelogrlić. Poglavicu će igrati Milorad Mandić, sestru Rečid Milena Pavlović, Dejl Hardinga Boris Komnenić, Bilija Bibita Danijel Sič itd.

- BDP pokušava da održi kontinuitet izvođenja svetski poznatih komada. Posle "Diplomca" odlučili smo se za "Let iznad kukavičjeg gnezda" koji je u Americi prvobitno bio postavljen kao pozorišna predstava 1963. godine sa Kirkom Daglasom u glavnoj ulozi - kaže reditelje Žanko Tomić.

Tumač glavne uloge Dragan Bjelogrlić nada se da će stalna poređenja sa Nikolsonom i fenomenalnom glumačkom ekipom iz Formanovog filma delovati podsticajno na glumce.

- Milena (Pavlović) se takođe našla u frci jer je Luiz Flečer tumačenje uloge sestre Rečid dobila Oskara. Nije nam, ipak, najvažnije da nas publika upoređuje sa velikanima svetske kinematografije, već da tačan tekst Dejla Vasermana prilagodimo okolnostima u kojima živi Srbija u vreme tranzicije - rekao je Dragan Bjelogrlić, iskazujući nadu da će u predstavi uživati i (mlađe) generacije koje nisu gledale film.

A. N.


vesti po rubrikama

^kultura

Prespavali smo veselje, ali mamurluk opet udara
O, Mlađane, naš monarše
"Let iznad kukavičjeg gnezda" uskoro u BDP-u
Za 100 dinara u 15 muzeja
 


     


FastCounter by LinkExchange