GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 9. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ministar poljoprivrede Ivana Dulić-Marković

Subotička mlekara gubi spor

SUBOTICA - Ivana Dulić-Marković, ministar poljoprivrede, smatra da su neosnovane ljutnje proizvođača mleka, kooperanata subotičke "Mlekare", na Ministarstvo poljoprivrede što im nisu isplaćene januarske premije za isporučeno mleko.

Spor se nalazi u Vrhovnom sudu Srbije, a tužilac je subotička "Mlekara". Ona potražuje od ovog ministarstva na ime neisplaćene januarske premije 16 miliona dinara. Odbornici subotičkog parlamenta tražili su smenu ministarke "zbog aljkavog odnosa prema poljoprivrednim proizvođačima".

- Da je subotička "Mlekara", kao i preostalih 200 u zemlji, ispoštovala Uredbu ovog ministarstva i podnela zahtev do 20. u mesecu, do spora ne bi došlo. Uredba od marta prošle godine podrazumeva da Ministarstvo isplaćuje premije mlekarama tek kada one za to podnesu pisane zahteve u predviđenom roku. Nakon osam meseci, Ministarstvo nema zakonski osnov da isplati subotičkoj "Mlekari" premije za mleko. Nadam se da će Ministarstvo poljoprivrede dobiti spor sa subotičkom "Mlekarom" - rekla je Dulić-Marković.

V. K.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Pozajmica za rupu u budžetu
UltimatUM prodati rafinerije
"Šišaju" na zameni deviza
Svetska banka odobrila pozajmicu
Subotička mlekara gubi spor
 


     


FastCounter by LinkExchange