GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 5. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Slistili i burek od 100 kila

Proglašenjem pobednika, u petak uveče okončana je niška "Buregdžijada" koja je okupila dvadesetak pekara iz Niša i Vojvodine. Centralni događaj završne večeri bila je besplatna podela bureka od 100 kilograma prečnika dva metra. Džinovsku pitu umesili su niški majstori bureka Bojan Lazarević, Goran Aleksić, Vladan Kitanović i Žarko Krstić, kao i njihov kolega iz Banatskog Despotovca Dragan Krstić. Utrošeno je 50 kila brašna i po 20 kilograma sira i masti. Burek je ispečen u specijalnoj tepsiji, napravljenoj samo za ovu priliku u pećnici za hleb u pekari "Nora".

Petorica pekara koji su umesili ovo čudo od bureka kažu da to nije bio nimalo lak posao, s obzirom na njegovu težinu, te da im je najteže bilo da postave završnu koru koja je trebalo da se razvuče na dužinu od preko dva metra.

Predstavnici organizatora Unije privatnih pekara najavili su da će do sledeće godine nastojati da niškom bureku obezbede svojstvo robnog brenda, te da će naredna "Buregdžijada" okupiti još veći broj takmičara.
Manifestacija je završena nastupom Bore Đorđevića, koji je puna dva časa uveseljavao brojne Nišlije.

Najbolja "Nora"

Stručni žiri ocenio je da je najbolji majstor bureka niška pekara "Nora", drugo mesto pripalo je pekarima iz Banatskog Despotovca, dok su treći bili takođe domaći takmičari iz pekare "Branković". Pobednicima su dodeljene "zlatne", "srebrne" i "bronzane" tepsije.

D. K.


vesti po rubrikama

^Niš

Nedeljkovići džabe u stanu
Slistili i burek od 100 kila
"Gradska toplana" isključuje 250 dužnika
      


FastCounter by LinkExchange