GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 31. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U klupe seda više od 15.000 prvaka

Gradski Sekretarijat za obrazovanje kao dobrodošlicu prvacima, koji će sutra prvi put sesti u đačke klupe, pokloniće pakete sa školskim priborom.

- Za sve prvake Sekretarijat za obrazovanje spremio je poklon-pakete sa školskim priborom - blok za crtanje, sveske, raspored časova i hemijske olovke. Za pakete je Sekretarijat odvojio oko 1.500.000 dinara - kaže Branka Drašković iz Sekretarijata za obrazovanje.

Prema podacima Sekretarijata za obrazovanje u klupe će sesti više od 15.000 prvaka. Ali, konačni podaci biće poznati krajem septembra.
- Ovaj broj nije konačan. Postoji tendecija rasta broja đaka u prigradskim naseljima i tamo je više upisanih prvaka, dok je u centralnim gradskim opštinama taj broj manji. Međutim, ovo je sve načelno jer je neproporcionalan broj škola po opštinama. Stari grad, recimo, ima manje škola, dok Zemun, Palulula ili Novi Beograd imaju mnogo više osnovnih škola. Takođe, primećuje se i tendencija blagog pada broja upisanih prvaka - objašnjava Draškovićeva.

Godinama unazad najviše upisanih đaka imaju opštine Novi Beograd, Palilula, Rakovica i Čukarica, dok je velika "navala" bila na popularne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i "Kralj Petar Prvi" na Starom gradu.
Na teritoriji grada postoji 196 osnovnih škola. Od tog broja 163 su redovne osnovne škole, specijalnih škola ima 14, muzičkih takođe 14, dok umetnici pohađaju nastavu u jednoj školi. U ovaj broj treba uračunati i četiri škole za obrazovanje odraslih.

I. Z.


vesti po rubrikama

^Beograd

Kamion smrskao autobus putnica ostala bez šake
Molotovljev koktel bačen na krov zgrade
U Studentskom kulturnom centru nastupila grupa "Jarboli"
U klupe seda više od 15.000 prvaka
Počinje akcija "Plivam jer želim da budem šampion"
Preventivni centar u 25 domova zdravlja
Drama "Spletka i ljubav" u neobičnom pakovanju
Gradske vesti: Skidanje nasilja sa zidova
 


     


FastCounter by LinkExchange