GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 31. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Studentskom kulturnom centru nastupila grupa "Jarboli"

Sasvim neobične pesme

Uz stare hitove mogle su se čuti i kompozicije sa još uvek neobjavljenog albuma

Bend "Jarboli" nastupio je sinoć u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra, i to u okviru ciklusa "I Want To Be a Rock'n'roll Star". Sala nije bila ispunjena do poslednjeg mesta, ali na koncert nije došlo malo ljudi, pogotovo ako se uzme u obzir da SKC popunjavaju samo najpopularniji bendovi u zemlji. A "Jarboli" to nikad nisu bili. Oni su popularni među određenim krugovima i imaju jedan poseban status.

Početak koncerta kasnio je oko sat vremena pa su se ljudi prvo okupili na stepenicama, u hodniku i "Happy centru", ali kada su se vrata sale otvorila svi su pohrlili unutra. Već sa prvi zvucima muzike "Jarbola" dobro poznate pesme ponele su publiku. I mladići i devojke počeli su da skaču i da uživaju. Hitovi poput "Samo ponekad", "Običan čovek" i "Đavoli" (obrada legendarnog Đorđa Marjanovića) oduševili su masu, a pesme sa završenog, ali još uvek neobjavljenog albuma pripremile su obožavaoce ovog benda za neki novi zvuk. Atmosfera je bila odlična.

Bend je nastao početkom devedesetih i dugo je bio isključivo koncertni bend - u početku su najčešće nastupali u Bunkeru (dnašnjem Malom klubu DOB-a). Kao ekstremna pank (ili pravilnije post-pank) grupa postali su popularni u umetničkim krugovima, pa su svirali na mnogim otvaranjima izložbi i na predstavama. Tek 1996. objavili su prvi album - "Čizmanogu". Prvo zvanično izdanje "Dobrodošli" objavili su 24. marta 1999. Od tada su snimili albume "Samo ponekad" i "Suvišna sloboda" i prihvaćeni su kao jedan od bendova koji ima veliki uticaj na domaću muzičku scenu.

A. I.


vesti po rubrikama

^Beograd

Kamion smrskao autobus putnica ostala bez šake
Molotovljev koktel bačen na krov zgrade
U Studentskom kulturnom centru nastupila grupa "Jarboli"
U klupe seda više od 15.000 prvaka
Počinje akcija "Plivam jer želim da budem šampion"
Preventivni centar u 25 domova zdravlja
Drama "Spletka i ljubav" u neobičnom pakovanju
Gradske vesti: Skidanje nasilja sa zidova
 


     


FastCounter by LinkExchange