GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 31. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Četvoro povređenih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila juče u Jajincima

Kamion smrskao autobus putnica ostala bez šake

Dragani Simić (42) zgužvani lim autobusa odsekao šaku. Sama je sreća što niko nije poginuo pošto su desni bočni i prednji deo autobusa potpuno uništeni

Dve osobe su teže, a dve lakše povređene u sudaru kamiona i autobusa koji se desio juče oko 15.30 sati u Jajincima, u blizini restorana "Oaza". Teže povređeni putnici nisu u životnoj opasnosti, a najteže je povređena Dragana Simić (42), kojoj je zgužvani lim autobusa gotovo odsekao šaku. Uprkos naporima hirurga Urgentnog centra, Dragani Simić šaka je kasnije ipak amputirana. Nesreću je izazvao kamion natovaren šljunkom koji se kretao uzbrdo sporednom ulicom. Pošto mu se zbog opterećenja i velikog uspona ugasio motor, kamion je krenuo unazad i udario u desnu bočnu stranu autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" na liniji 503, koji se kretao Bulevarom oslobođenja od sela Rakovica ka Banjici.

- Skrenuo sam u sporednu ulicu i počeo da se uspinjem. Odjednom se motor ugasio, iako kamion nije bio potpuno natovaren. Kamion je krenuo unazad i odmah sam počeo da kočim i nožnom i ručnom kočnicom, ali ništa nije vredelo pošto su točkovi počeli da proklizavaju i udario sam u autobus - kaže Dragan Isailović, vozač kamiona.

Sama je sreća što niko nije poginuo pošto su desni bočni i prednji deo autobusa potpuno uništeni, a autobus je završio na bankini, nekoliko metara od kuće koja se nalazi na suprotnoj strani ulice. Na karoseriji autobusa, ispod prozora, bili su vidljivi tragovi krvi povređenih osoba.

- Sve se desilo brzo. Kamion je izleteo iz sporedne ulice, skrenuo sam desno da ga izbegnem, ali nije vredelo - kaže Siniša Belčević, vozač autobusa.
Kako je uviđajna ekipa utvrdila na licu mesta, vozači nisu bili pod dejstvom alkohola. Povređeni putnici zbrinuti su u Urgentnom centru, a zastoj saobraćaja u Jajincima trajao je nekoliko sati dok kamion i autobus nisu uklonjeni.

B. R. - N. Č.


vesti po rubrikama

^Beograd

Kamion smrskao autobus putnica ostala bez šake
Molotovljev koktel bačen na krov zgrade
U Studentskom kulturnom centru nastupila grupa "Jarboli"
U klupe seda više od 15.000 prvaka
Počinje akcija "Plivam jer želim da budem šampion"
Preventivni centar u 25 domova zdravlja
Drama "Spletka i ljubav" u neobičnom pakovanju
Gradske vesti: Skidanje nasilja sa zidova
 


     


FastCounter by LinkExchange