GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sigurnije oko škola i vrtića

Vertikalna i horizontalna signalizacija u zoni beogradskih osnovnih, srednjih škola i vrtića biće obnovljena do početka nove školske godine. Sektor signalizacije Javnog komunalnog preduzeća "Beograd-put" angažovao se da deca budu što bezbednija i, po nalogu Sekretarijata za saobraćaj, na nekoliko lokacija, uglavnom oko škola, menjaju se "ležeći policajci".

- Reč je o komplikovanom poslu, jer je potrebno skinuti postojeće "ležeće policajce", pripremiti podloge i postaviti nove prepreke na putu. Svi novi "ležeći policajci" su gumeni. Pokazalo se da su dosta povoljniji, jer se tako izbegava naglo kočenje i udaranje - rekao je Jovo Stoisavljević, direktor sektora signalizacije u "Beograd-putu".

Od ukupno 167 predškolskih i školskih ustanova, signalizacija je sređena u zonama 155 škola i vrtića.
- U narednih nekoliko dana obnoviće se signalizacija i u blizini ostalih 12 ustanova. Problem su ulice gde je kolovoz oštećen, jer nije moguće raditi horizontalno obeležavanje - rekao je Stoisavljević.

Ekipe signalizacije u proteklih desetak dana oprale su znakove na svim glavnim pravcima u opštini Zemun. Signalizacija ja sređena u ulicama Cara Dušana, Karađorđevoj, 22. oktobra, Vrtlarskoj, Glavnoj i Marije Bursać, kao i zonama zemunskih škola.

B. R.


vesti po rubrikama

^Beograd

U kampu "Nedelja u prirodi" na Avali boravilo 44 dece
Banjanci ipak dobijaju stan
Fekalije smrde do centra grada!
Tradicionalni izbor najstrašila
Škole spremne za 1. septembar
Sigurnije oko škola i vrtića
Zvezdarci na sednici Gradske skupštine?
Gradske vesti : Stari grad pomaže slepima
 


     


FastCounter by LinkExchange