GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Građevinski radovi u prosvetnim ustanovama privode se kraju

Škole spremne za 1. septembar

Mnoge škole su prokišnjavale,nisu imale sportske terene,a negde se morala zameniti stolarija. Trenutno je za saniranje osnovnih i srednjih škola uloženo 1,2 milijarde dinara. Renovira se 55 škola, i to 44 osnovne i 11 srednjih - kazala je Radmila Hrustanović, zamenik gradonačelnika

Nova školska godina počinje za sedam dana, a gradske vlasti su se potrudile da pravovremenim investicijama olakšaju i ulepšaju školske dane osnovcima i srednjoškolcima, kao i njihovim predavačima.

- Građevinska sezona koja je za nama iskorišćena je na najbolji mogući način. Prosečna starost beogradskih škola je 50 godina i sve su bile za obnovu. Neke su prokišnjavale, nisu imali sportske terene, a negde se morala zameniti stolarija. Trenutno je, za saniranje osnovnih i srednjih škola, uloženo 1,2 milijarde dinara. Renovira se 55 škola, i to 44 osnovne i 11 srednjih - kazala je Radmila Hrustanović, zamenik gradonačelnika Beograda.

Hemijsko prehrambena škola na Čukarici izgrađena je 1956. godine, a sada će se sanirati krov, elektroinstalacije i hidrantske mreže. Za izvođenje radova potrošeno je 10,7 miliona dinara, a radovi će biti završeni 50 dana posle potpisivanja ugovora.

- Izdaci su najveći tamo gde se gradi, pa će se za školu u Surčinu potošiti 127 miliona dinara, za školu u Stepojevcu 119, a za Osnovnu školu "Sveti Sava" u Vrčinu 103 miliona dinara, jer se dograđuje fiskulturna sala. Na 15. beogradskoj gimnaziji treba da se zameni krov, a za Ekonomsko-trgovačku školu u Sopotu potrebno je 163 miliona - rekla je Hrustanovićeva.

Politehnička akademija na Novom Beogradu je renovirana, učionice su okrečene, a parket lakiran. Kupljene su nove školske klupe i stolice za 14 učionica. Za OŠ "Vuk Karadžić" Sekretarijat za finansije zaključiće ugovor sa Građevinskim fakultetom o ispitivanju nosećih zidova. U ove radove iz budžeta grada biće utrošeno 615.960 dinara.

Više od 4.000 dece iz porodica koje koriste pravo na materijalnu pomoć i dece bez roditeljskog staranja dobiće besplatan školski pribor. Za ove namene biće izdvojeno 14.749.000 dinara, odnosno po 3.500 dinara za svako dete. Skupština grada od 2001. godine redovno daje novac za ovu namenu, a na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad nalazi se 1.033 dece bez roditeljskog staranja i 3.181 dete iz porodica korisnika MOP-a.

V. V.


vesti po rubrikama

^Beograd

U kampu "Nedelja u prirodi" na Avali boravilo 44 dece
Banjanci ipak dobijaju stan
Fekalije smrde do centra grada!
Tradicionalni izbor najstrašila
Škole spremne za 1. septembar
Sigurnije oko škola i vrtića
Zvezdarci na sednici Gradske skupštine?
Gradske vesti : Stari grad pomaže slepima
 


     


FastCounter by LinkExchange