GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradske vesti

Stari grad pomaže slepima

 

Savez slepih Srbije i ove godine proslavlja tradicionalnu manifestaciju pod nazivom "Rukama do svetlosti" koja je posvećena Brajevom pismu. Manifestacija se sastoji od takmičenja u pisanju, lepom i izražajnom čitanju i u veštini rukovanja kompjuterom. Sve takmičare ocenjivaće žiri, a očekuje se da na ovoj manifestaciji, osim predstavnika iz desetak gradova Srbije, učestvuju i gosti iz inostranstva. Tim povodom Opštinsko veće odlučilo je da finansijski pomogne ovu manifestaciju.

G. J.

Dajte krv, spasite život

Ekipe Instituta za transfuziju krvi dežuraće danas u prostorijama Opštinskog odbora Demokratske stranke Palilula, od 11 do 16 sati. Akciju davanja krvi organizovali su Crveni krst Palilule i Forum žena OO DS Palilula.

B. R.

Ulice dobrih vibracija

Kulturu Latinske Amerike možete bolje da upoznate ako u subotu, 27. avgusta, odete do Čika LJubine ulice na Leto dobrih vibracija. Od 16 do 20 sati Brazil, Ekvador, Kuba i Peru predstaviće svoje kulture, tradiciju, suvenire, kao i turističku ponudu, muziku i pića.

U nedelju, 28. avgusta, u Skadarskoj ulici, od 17 do 22 sata, termin je tradicionalno rezervisan za susret antikvara i prodajnu izložbu antikviteta.

J. V.

Platite struju, da ne budete bez nje!

Građani i privredni subjekti na teritoriji grada duguju JP Elektrodistribuciji Beograd 5.927.865.813 dinara. Od toga potrošači iz kategorije domaćinstava duguju 2.255.230.540 dinara, a potrošači iz kategorije privrede 3.672.635.273 dinara.

Kako Elektrodistribucija Beograd ima poslovnu obavezu prema Elektroprivredi Srbije za isporučenu energiju, ovi dugovi bi morali biti izmireni. Zato bi bilo pametno, a tako misle i u Elektrodistribuciji, da svi potrošači koji nisu izmirili svoja dugovanja, to i učine, ili će Elektrodistribucija Beograd svim neplatišama obustaviti isporuku električne energije.

I. Z.

Kvar u stanici Beograd 5

Zbog kvara u transformatorskoj stanici "Beograd 5" na Bežanijskoj kosi, koja je u nadležnosti Elektromreže Srbije, juče ujutru oko pet sati došlo je do prekida u napajanju električnom energijom.

Bez struje su ostali centralni delovi Novog Beograda, Zemuna i manjeg dela Savskog venca i Banovog brda. Većina potrošača električnu energiju dobila je do 5.30 sati, dok je ostalima napajanje električnom energijom obezbeđeno u 6 sati.

I. Z.

Otvaranje lifta za bicikliste

Lift za bicikliste na Brankovom mostu, koji još od kraja prošle godine pravi Direkcija za gradsko građevinsko zemljište, svečano će biti pušten u rad u nedelju, u 12 časova.

Panoramski lift, prvi takve vrste u Beogradu, trebalo je da bude otvoren još u julu ali je, zbog detaljne kontrole tehničke ispravnosti, početak rada odlagan sve do sada. Otvaranju će pored biciklista prisustvovati i direktor Direkcije Boris Ranković, arhitekta Milutin Gec i predstavnik izvođača radova firme "Amiga".

Ovaj objekat, koji će biciklistima omogućiti lakše penjanje na Brankov most radi prelaska na novobeogradske staze, trebalo bi da postane i nova turistička atrakcija prestonice.

A. D. M.

Izmene u saobraćaju

Zbog asfaltiranja kolovoza u Makedonskoj ulici, od sutra u 7 sati do nedelje u 4 časa menja se režim rada linija GSP-a. Trolejbuske linije 28 i 41 neće raditi, dok će trolejbusima sa linije 40 biti omogućen prolazak u subotu do 7 sati i od 22.

Autobusi sa linije 65 i 77 u oba smera saobraćaće delimično izmenjenim trasama, i to linija 65: 27. marta - Džordža Vašingtona - Bulevar despota Stefana - Braće Jugović - Dečanska i dalje redovnom trasom; linija 77: Cvijićeva - Bulevar despota Stefana - Braće Jugović - Dečanska i dalje redovnom trasom.

Noćne linije 27 i 32 u smeru ka Trgu Republike, umesto ulicama Majora Ilića, Svetogorskom i Makedonskom, saobraćaće: 27. marta-Džordža Vašingtona-Bulevar despota Stefana-Braće Jugović-Makedonska-Trg Republike.

Zbog asfaltiranja kolovoza u Francuskoj ulici, od sutra u 8 do ponedeljka u 4 sata delimično se menjaju trase pojedenih linija. Linije 24 i 26 u oba smera će saobraćati od Trga Republike ulicama Vasina-Dobračina - Cara Dušana i dalje redovnom trasom. Linija 37 od Trga Republike u oba smera ići će ulicama: Bulevar despota Stefana-Cvijićeva-Đure Đakovića i dalje redovnom trasom. Linija 36 u smeru ka Vilinim vodama od Trga Republike saobraćaće ulicama Vasina - Dobračina - Cara Dušana - Francuska i dalje redovnom trasom, a u smeru ka Trgu Republike ulicama Francuska - Cara Dušana - Džordža Vašingtona-Bulevar despota Stefana - Trg Republike (okreće oko parka ispred Doma vojske).
Linije noćnog prevoza koje idu Francuskom ulicom saobraćaće Dobračinom.

Bez vode

Zbog radova na zameni zatvarača ispod Pančevačkog mosta, bez vode će, danas od 16 sati do sutra u sedam sati, ostati potrošači na levoj obali Dunava. Beogradski vodovod će u tom periodu neophodnom vodom autocisternama snabdevati građane u naseljima Kotež, Krnjača, Borča i Ovča. Bez vode će ostati i Industrijska zona na Pančevačkom putu, fabrike betona na desnoj obali Dunava na potezu od Pančevačkog mosta do Višnjice, Fabrika sokova na Zrenjaninskom putu, "Politika" i Rafinerija nafte na Pančevačkom putu i Asfaltna baza "Beograd put".

Bez struje

Sutra:
Voždovac od 8 do 13 - Braće Kovač 51-77, Đorđa Kratovca 60-70, 74, 53-67, Grčića Milenka 106-114, 73-83, Ozrenska 33-35, Ustanička 80-94, 98, 123-125.


vesti po rubrikama

^Beograd

U kampu "Nedelja u prirodi" na Avali boravilo 44 dece
Banjanci ipak dobijaju stan
Fekalije smrde do centra grada!
Tradicionalni izbor najstrašila
Škole spremne za 1. septembar
Sigurnije oko škola i vrtića
Zvezdarci na sednici Gradske skupštine?
Gradske vesti : Stari grad pomaže slepima
 


     


FastCounter by LinkExchange