GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 24. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bati Živojinoviću uručeno visoko priznanje na Filmskim susretima u Nišu

"Car Konstantin" za pola veka na filmu

Niko od vas nije video svih mojih 300 filmova, nisam ih video ni ja, ali znam šta sam radio. Nemam nameru da umanjujem vrednost svog rada, ali mogu reći da pola od toga ne valja ništa - rekao je laureat

NIŠ - Doajen jugoslovenskog glumišta Velimir-Bata Živojinović dobitnik je počasne nagrade "Car Konstantin" za 50 godina rada na filmu. Nagrada mu je uručena tokom druge večeri tradicionalnih Filmskih susreta u Nišu, na kojoj su prikazani filmovi "Flert" i "Žurka".

Ivan Đurić glumac večeri

Glasovima publike, za glumca druge festivalske večeri izabran je Ivan Đurić, za ulogu u filmu "Žurka". Inače, zbog kiše, Filmski susreti su sa Letnje pozornice premešteni u bioskop Kluba VSCG.

Na konferenciji za novinare, koja je prethodila uručenju nagrade, Živojinović je kritički govorio o svojoj profesionalnoj karijeri.
- Smatram da se meni pridaje suviše značaja, samo sam radio posao od kog sam živeo. Niko od vas nije video svih mojih 300 filmova, nisam ih video ni ja, ali znam šta sam radio. Nemam nameru da umanjujem vrednost svog rada, ali mogu reći da pola od toga ne valja ništa - rekao je Živojinović. Dodao je da je ovo priznanje njegov podstrek za "sledećih 50 godina rada".

- Moji planovi su da i dalje živim od kamere. Evo i sada, svuda me ima, snimam i reklame, od mene ne možete ni da prdnete. Snimam jednu veliku seriju koja se zove "Drugo stanje", po scenariju Vanje Bulića. Krajem ovog meseca dolazi kineska delegacija sa kojom ću potpisati ugovor o radu na seriji "Luda kuća". Reč je o koproducentskom ostvarenju u kom će igrati naši i kineski glumci - rekao je Živojinović.

Dodao je da je ključ uspeha u glumi miran život.
- Ne treba dolaziti na snimanje mamuran i pijan. Zato ja nisam hteo da snimam sa kolegama koji su to praktikovali. To je i jedan od razloga mog odlaska iz pozorišta. Za sve ovo moram da zahvalim supruzi koja mi je donosila mir i sigurnost. Ko zna šta bi bilo da sam bio sam ili sa nekom drugom. Nema lepšeg posla za koji nije potreban neki naročiti talenat. Ja sam živi dokaz za to - zaključio je Živojinović.

D. K.


vesti po rubrikama

^kultura

"Car Konstantin" za pola veka na filmu
Crni humor u BDP-u
Umetnici iz San Franciska u "Reksu"
Vlada Srdić u Galeriji "Ozon"
 


     


FastCounter by LinkExchange