GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 30. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nebojša Miladinović u pritvoru zbog incident u SO Gornji Milanovac

Poreskom piromanu 30 dana

Poreska uprava u Gornjem Milanovcu saopštila je juče da je Nebojša Miladinović prvo platio dug od 192.217 dinara, a zatim prostorije Skupštine opštine polio benzinom, zapalio i otvorio vatru iz automatskog oružja u kojoj se dve osobe teže ranjene

ČAČAK/GORNJI MILANOVAC - Istražni sudija Okružnog suda u Čačku Milan Ćurčić saslušao je juče Nebojšu Miladinovića koji je prekjuče izazvao incident u zgradi Skupštine opštine Gornji Milanovac i odredio mu pritvor do mesec dana.

Pritvor mu je određen zbog osnovane sumnje da je počinio teška krivična dela protiv opšte sigurnosti i neovlašćene nabavke, držanja i upotrebe vatrenog oružja.
Prilikom saslušanja, Miladinović nije osporio da je juče, između 11 i 11.30 sati, ušao u prostorije Poreske uprave u zgradi Skupštine opštine Gornji Milanovac, da je pucao iz automatskog oružja i zapalio kantu sa benzinom, pri čemu su četiri osobe povređene, a računarski centar i druga oprema uništeni ili teško oštećeni.

Pre toga je direktora i još tri činovnika naterao da napuste prostorije, a potom je ispalio oko stotinu metaka.
Miladinović je izjavio sudiji da je sve to učinio zbog nezadovoljstva radom Poreske uprave, pošto je od nje dobio rešenje da plati kaznu od 120.000 dinara, mada mu je direktor te uprave Gojko Stefanović obećao da, pošto je izmirio svoju obavezu, neće biti pokrenut kazneni postupak.

Miladinović je rođen 1955. godine u Sarajevu, a u opštini Gornji Milanovac živi od 1976, gde u selu Platičevu drži malo privatno preduzeće za obradu drveta.
On je izjavio i da je oružje i municiju doneo sa ratišta u Hrvatskoj 1995. godine i da ga je do sada skrivao u svojoj kući.

Poreska uprava u Gornjem Milanovcu saopštila je juče da je Nebojša Miladinović prvo platio dug od 192.217 dinara, a zatim prostorije Skupštine opštine polio benzinom, zapalio i otvorio vatru iz automatskog oružja u kojoj se dve osobe teže, a dve lakše povređene, javila je Beta.
U poreskoj upravi tvrde da je razlog prekjučerašnjeg napada nezadovoljstvo izrečenom novčanom kaznom koju je Miladinović morao da plati zbog neblagovremenog plaćanja poreza. Prilikom napada u zgradi SO Gornji Milanovac, Miladinović je ranio radnika pisarnice Milana Malića (48) i stranku Radoslava Nerandžića.

Nezadovoljan poreskim rešenjem, ušao je sa automatom i "škorpionom" u zgradu SO Gornji Milanovac, razoružao obezbeđenje i u Upravi prihoda polio benzinom načelnika Gojka Stefanovića i dokumentaciju. U saopštenju koje je izdala policija piše da je Miladinović pozvan da se preda i odloži oružje, što je i učinio.
Policija je Miladinovića sprovela u čačanski zatvor, a u Upravi prihoda izbio je požar pa je intervenisala vatrogasna jedinica. Očevici ovog događaja tvrde da Miladinović nije pucao po radnicima već je pretio da će da poresku upravu da zapali i porazbija kompjutere.

Nebojša Miladinović izjavio je juče pred istražnim sudijom Okružnog suda u Čačku da se ne kaje što je zapalio dokumente, jer je sa tom namerom i došao, ali je izrazio žaljenje što je u pucnjavi nekoga povredio.
Istražni sudija Milan Ćurčić je, pošto je saslušao Miladinovića, novinarima rekao da je njegova namera bila da puca u dokument i kompjutere koje je polio benzinom. Povod za to je, kako je istakao Ćurčić, taj što je kasnio nekoliko dana sa uplatom poreza, ali mu je direktor Uprave prihoda obećao da neće platiti nikakvu kaznu.

Kada je došao, on mu je rekao da mora da plati kaznu, što je izazvalo revolt kod Miladinovića, koji je zatim otišao kući, uzeo oružje i uputio se ka zgradi Skupštine opštine.


vesti po rubrikama

^hronika

Poreskom piromanu 30 dana
Stražari ubili zatvorenika
Odluka o Bagziju posle letovanja
 


     


FastCounter by LinkExchange