GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 27. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sud u Smederevu zakazao iseljenje Dragana Progovca

Otimaju mu dedovinu i poslednje parče hleba

MILOŠEVAC - Dragan Progovac, zakoniti naslednik poslovnog prostora u Miloševcu kod Velike Plane, odlukom Okružnog suda u Smederevu danas bi trebalo da bude iseljen iz sopstvenog kafića, a tako će sa svoje troje maloletne dece ostati i bez dedovine i bez ikakvih prihoda. Progovac je 2002. neovlašćeno zauzeo lokal od 90 kvadrata, koji je pripadao njegovom dedi Svetozaru Spasojeviću, ali je nacionalizacijom dat preduzeću "Univerzal", koje ga nije koristilo godinu dana. "Univerzal" je onda tužio Progovca, pa je presudom Opštinskog suda morao da vrati prostorije. I pored toga što se žalio sudu, iseljenje je zakazano za danas i uz pomoć policije. Pre dve nedelje Progovac je angažovao advokata Borivoja Borovića koji je odmah, zbog brojnih propusta u vođenju sudskog postupka, republičkom tužiocu predložio podizanje zahteva za zaštitu zakonitosti i potom zatražio odlaganje iseljenja, dok se ovo pitanje ne reši.

- Sud je odlučio da je lokal "Univerzalov", iako se iz zemljišnih knjiga vidi da je jedini vlasnik moj deda! Ovo preduzeće je sudu dostavilo spise o navodnoj nacionalizaciji kojom su "Univerzalu" sporne prostorije date na trajno korišćenje bez naknade, što je sud poistovetio sa pravom svojine, a da mi nije omogućeno čak ni da vidim te spise, što je protivzakonito.

Uz to, kada je "Univerzal" privatizovan, prodata je i ta prodavnica, iako ona nije njihova, zbog čega mali akcionari traže poništaj privatizacije. Tužilac nikada nije pokušao da se uknjiži kao vlasnik tog prostora, jer je znao da nema nikakvog osnova za to, ali je sud ipak odlučio da je vlasnik "Univerzal" - kaže Progovac i dodaje da neće napustiti kafić za koji uredno plaća sve poreze i dodaje da je peticiju protiv "Univerzala" potpisalo 400 građana, i 29 od 37 odbornika Velike Plane.

A. D. M.


vesti po rubrikama

^Srbija

Udruženje građana traži od opštine zaštitu od "ničijih životinja"
Svilajnački vašar još danas
Privatnci bez ugovora o osiguranju
Sa "Izvorom" u svetski turistički centar
Karićevi smenjuju predsednika opštine
Otkrivena srebrna kopča iz praistorije
Obeleženo 200 godina od obnove manastira Vujan
Sud u Smederevu zakazao iseljenje Dragana Progovca
Mediji i kultura Bujanovca bez para
Telekom mora da plaća za govornice
   
 


     


FastCounter by LinkExchange