GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 9. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bin Laden ipak nije zaustavio Formulu

Teroristički napad na London pretio je da ugrozi održavanje sutrašnje trke Formule 1 u Silverstonu, ali, kako sada stvari stoje, Gran pri Velike Britanije definitivno će biti vožen na stazi koja se nalazi 120 kilometara severno od prestonice. Tradicionalna britanska hladnokrvnost došla je do izražaja i pored stravičnih scena na ulicama Londona - zvaničnici staze najavili su da na sutrašnjoj trci neće biti preduzete dodatne mere sigurnosti, iako se na rasprodatim tribinama očekuje više od 100.000 gledalaca.

- Povodom tragičnih događaja u Londonu, želimo da uverimo sve posetioce i učesnike da je za nas bezbednost na prvom mestu i da Silverston ima dobro razrađene mere sigurnosti - piše u saopštenju organizatora.

Vozač Meklarena Kimi Raikonen, smatra da vozači nemaju razloga za brigu:
- Uveren sam da u nedelju neće biti problema, imamo odlično obezbeđenje na stazi, ali biće to u svakom slučaju tužan dan. Svi mi saosećamo sa porodicama nastradalih - rekao je Raikonen. - I pored svega, F1 ne sme da stane. Naš posao je da dobrom predstavom makar malo stvari vratimo u normalu.

Ipak, sigurno je da VN Britanije neće ličiti ni na jednu prethodnu: Trka u Silverstonu počeće minutom ćutanja, bolidi će na prednjem delu imati crne trake, a po završetku biće održan koncert sa kojeg će sav prihod ići u fond za žrtve terorističkog napada.
- Mislimo da je jedino ispravno da i mi, kao organizatori, reagujemo na ovaj tragičan događaj, i nadamo se da će i publika dati odgovarajući doprinos - kaže ser Džeki Stjuart, legendarni as, a sada predsednik Britanskog udruženja vozača.

N. Stanković


vesti po rubrikama

^sport

Ilić u Turskoj Niša u Humskoj
Najbolji igrač lige potpisao za Zvezdu
Filip Cepter: Dolazim na nelegalnu Skupštinu!
Pomažemo, ne naređujemo!
Bin Laden ipak nije zaustavio Formulu
Nemci na dnu bazena
 


     


FastCounter by LinkExchange