GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 9. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dragan Kićanović, predsednik Stručnog saveta Košarkaškog saveza SCG

Pomažemo, ne naređujemo!

Ako sam uopšte mogao da steknem bilo kakve utiske posle samo nedelju dana, onda je to da nam predstoji puno posla. Bitno je da sam se prihvatio zadatka i da ću uložiti sve što je u mojoj moći da radim u interesu košarke

Anketa Glasa javnosti, objavljena u jučerašnjem broju, pokazala je da će naši najveći košarkaški klubovi ubuduće uvažavati preporuke Stručnog saveta. Dragan Kićanović, kao predsednik Saveta, međutim, ne traži to od klubova. Traži samo da se radi u interesu košarke, i da se radi zajedno.

- Ne možemo mi da bilo šta naređujemo klubovima niti nam je to namera - kaže u razgovoru za Glas predsedavajući "košarkaških mudraca" Dragan Kićanović. - Ja sam na čelo Saveta došao samo zbog jedne stvari - Košarke. Ne treba da naređujemo klubovima nego da svojim predlozima doprinesemo opštim interesima. Da pronalazimo rešenja zajedno sa klubovima. Želim da pomognem ako mogu, a ako ne, onda ništa, mogu da odem kako sam i došao. Stručni savet je samo jedan mali šraf u velikoj mašineriji koja se mora usmeriti ka poboljšanju stanja u našoj košarci.

Koji su to gorući problemi u našoj košarci i šta ćete, kao predsednik Saveta, prvo učiniti?
- Vidite, ja sam na čelu Saveta jedva nedelju dana, tako da je još rano za ovakva pitanja. Želja mi je da, pre svega, napravim odličnu atmosferu, što neće biti posebno teško pošto su svi ostali članovi Stručnog saveta inače moji veoma dobri prijatelji. Zatim, dogovorili smo se da u naredna dva meseca ja napravim detaljan plan i program, pa ćemo se onda opet sastati i raspravljati o svim pitanjima i problemima koji muče našu košarku.

Koliko je značajno to što ćete vi obavljati posao predsednika Saveta iz Srbije?
- Stručni savet čine izuzetni ljudi, koji imaju mnogo iskustva i znanja iz košarke. Bilo da rade u Beogradu ili u Moskvi, oni su veoma dobro obavešteni o zbivanjima u našoj košarci, tako da nije bitno gde su. Ne mogu ja da biram saradnike na osnovu toga gde su i na kolikoj su razdaljini od Srbije.

Kakvi su vaši prvi utisci posle sedam dana na novom radnom mestu?
- Ako sam uopšte mogao da steknem bilo kakve utiske posle tako kratkog perioda, onda je to da nam predstoji puno posla. Bitno je da sam se prihvatio ovog zadatka i da ću uložiti sve što je u mojoj moći da radim u interesu košarke. Ako uspem da učinim i najmanji pomak ka nečem boljem, biću prezadovoljan - kaže na kraju Dragan Kićanović.

A. Jovanović


vesti po rubrikama

^sport

Ilić u Turskoj Niša u Humskoj
Najbolji igrač lige potpisao za Zvezdu
Filip Cepter: Dolazim na nelegalnu Skupštinu!
Pomažemo, ne naređujemo!
Bin Laden ipak nije zaustavio Formulu
Nemci na dnu bazena
 


     


FastCounter by LinkExchange