GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 8. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kučevski radikali oštro uzvratili na prozivke članova Demokratske stranke

Za reprezentaciju potrošili 87.000 evra

Predsednik opštine Zoran Milekić optužio svog prethodnika Gorana Milivojevića za trošenje para, a on ga pozvao na TV duel

KUČEVO - Poslednja sednica SO Kučevo pretvorila se u verbalno bojno polje na kome je predsednik Opštine Zoran Milekić, član SRS-a, u nameri da demantuje kritike opozicije o lošem radu vlasti, izneo niz optužbi na račun demokrata.

- Za sedam meseci uradili smo više nego oni za četiri godine, jer sve što su uradili jeste adaptacija opštinske zgrade u koju je utrošeno toliko para kao da je zidana nova zgrada sa tri sprata - rekao je Milekić.

SRS sprema film o bivšima

- Koliko znam, do sada je protiv bivših opštinskih funkcionera podneto desetak krivičnih prijava, a dokle se u tome stiglo, nisam informisan jer ne želim da svojim raspitivanjem bilo kako utičem na policiju i sud - rekao je Milekić. Za jednu od narednih skupštinskih sednica najavio je projekciju filma u kome će biti prikazano zatečeno stanje javnih preduzeća i ustanova prilikom smene vlasti u novembru 2004. godine.

Bivšeg predsednika opštine Kučevo Gorana Milivojevića, člana DS-a, sa govornice je pitao o prodaji njegove njive "Bambiju" po nerealno visokoj ceni, o zakupu najvećeg opštinskog lokala po minimalnoj ceni, o traženju provizije od NN lica iz Majdanpeka za nabavku kombinovane mašine i traženje dva miliona dinara od Svetozara Veljkovića kako bi on dobio spor sa opštinom.

Bivšu vlast Milekić je prozvao i zbog gubljenja sudskih sporova, tvrdeći da su pored javnog pravobranioca plaćana još dva advokata, da je Milojević, iako predsednik SO, jedno vreme bio i predsednik Upravnog odbora Direkcije za izgradnju i da je, posle poraza na izborima, odjavio svoju privatnu radnju, kako bi još pola godine iz budžeta primao platu.

- Za tri i po godine imali ste 171 dnevnicu, što znači da ste osam meseci proveli na službenim putovanjima, a za reprezentaciju i benzin potrošeno je 5,6 miliona dinara ili 87.000 evra - rekao je Milekić.

U izjavi za Glas Milojević je sve ove optužbe demantovao, nazivajući ih poluistinama, neistinama i insinuacijama, smišljenim kako bi se demokratska vlast prikazala u što gorem svetlu.

- Javno sam pozvao Milekića na TV duel, u kome bih, stavku po stavku, demantovao njegove navode i zatražio da građanima pokaže na osnovu koje je to dokumentacije zasnovao svoje optužbe. Na taj poziv on nije odgovorio. Osim toga, ne vidim da je pokrenuta ijedna krivična prijava, što je još jedan dokaz o neosnovanosti njegovih optužbi - rekao je Milojević.

D. N.


vesti po rubrikama

^Srbija

Za reprezentaciju potrošili 87.000 evra
Žeteoce brinu cena i gorivo
U Bujanovcu počinje da radi uslužni centar
Sindikalci u borbi za spas Staklare
Fabrika maziva pred privatizacijom
Ponovo regata niz Drinu
Pomoć novinarima
   
 


     


FastCounter by LinkExchange