GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

četvrtak, 7. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gasifikacija u Savskom vencu

Anketari u Savskom vencu od početka godine obilaze domaćinstva radi prijave građana za priključenje stanova i kuća na gasovod. Zainteresovani mogu da upišu broj mobilnog ili fiksnog telefona da bi bili obavešteni o celokupnom postupku uvođenja gasifikacije i uslovima priključivanja na gasovod.

Završava se treća faza "Dedinja 1"

Prva i druga faza "Dedinja 1", u dužini od pet kilometra završena je proletos, a obuhvatila je naselja između Ulica Veljka Lukića Kurjaka, Neznanog junaka, Serdar Jola i Aleksandra Stambolijskog. Na tom prostoru se nalazi Diplomatska kolonija i nekoliko većih privatnih i društvenih preduzeća. "Gemaks", izvođač radova na podzemnim instalacijama gasovoda, ovih dana završava treću fazu "Dedinja 1", od ukupno četiri. Krajem prošlog meseca su počeli radovi u Ulici Banjički venac kod stadiona "Crvene zvezde", a najavljeno je da će se tokom leta nastaviti radovi sve do Ulice doktora Milutina Ivkovića.

Sve informacije mogu se dobiti u opštinskom Kol centru na brojeve telefona 306-74-73 i 306-74-69, kojem se do sada prijavilo oko 1.000 domaćinstava, od kojih pedesetak živi u kolektivnim stambenim objektima. Većina njih je do sada započela postupak za potpisivanje ugovora.

Da bi vlasnicima olakšala potpisivanje ugovora sa NIS "Energogasom" za priključenje na gasovod, Opština je angažovala ovlašćena lica, koja će u prisustvu sekretara mesne zajednice, ovaj posao obavljati u sedištu MZ "Dedinje" u Bulevaru kralja Aleksandra Karađorđevića broj 29. Cena priključka iznosi 1.180 evra, odnosno 1.062 evra za stanove u kolektivnim zgradama. Za celokupni posao uvođenja gasifikacije najpovoljnije kredite je ponudila Kulska banka, uz kamatu od devet odsto.

Angažovani su i ovlašćeni inženjeri, koji će na licu mesta besplatno dati sve savete i stručne odgovore vezane za povezivanje na gasovod. Zainteresovanima je omogućeno da odaberu sami izvođača instalacija u stanovima i kućama, uvoznike gasnog kotla, projektanta i instalatera unutrašnjih instalacija, uz uslov da su firme prošle predkvalifikaciju u Opštini Savski venac.

M. R.


vesti po rubrikama

^Beograd

Počele pripreme za zimsku sezonu
MasterKard u Poštanskoj štedionici
GSP vodi Beograđane na Avalu
Ne može preko moje njive!
Otvara se prva Računarska gimnazija
Podzemlje za ponos
Najviše mesta u "Princezi Oliveri"
Gasifikacija u Savskom vencu
Aktivnosti na zaštiti od virusa HIV
"On lajn" kupovina
Gradske vesti : Prezentacija tri urbanistička projekta...
 


     


FastCounter by LinkExchange