GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

četvrtak, 7. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predstavljeni rezultati rada GSP-a "Beograd" za šest meseci ove godine

Počele pripreme za zimsku sezonu

Već je završena nabavka rezervnih delova potrebnih za zimu. Pripreme podrazumevaju radove na instalaciji grejanja u vozilu i hlađenja motora, radove na sprečavanju zaleđivanja goriva i vazduha i druge popravke na instalacijama

Gradsko saobraćajno preduzeće juče je predstavilo rezultate rada u prvih šest meseci ove godine, a posebno su ponosni na to što su premašili ugovoreni red vožnje sa Direkcijom za javni prevoz. Planirano je 90 odsto realizacije, a GSP je u sva tri pokazatelja, pređenim kilometrima, radnim satima i brojem obrta prevazišao planove.

Skuplji gradski prevoz

Najavljeno poskupljenje nafte i naftinih derivata i električne energije nameće pitanje: Da li će poskupeti i karte u gradskom prevozu?
- Ne znamo da li će poskupeti gorivo. Međutim i postojeće korekcije u ceni nafte i ulja napravile su probleme. Ako nafta poskupi mi ćemo napraviti stručnu analizu i na osnovu nje razgovarati sa gradskom upravom i verovatno tražiti korekciju cena. Ali to nije jedini problem, kod pretplatnih karata neke kategorije imaju popust od više od 70 odsto. Izračunali smo da studenti, na primer, plaćaju tek 25 odsto cene i to ne ekonomske, već u odnosu na pojedinačnu kartu od 20 dinara. Ovako niske cene javnog prevoza dokaz su da GSP i Grad vode snažnu socijalnu politiku i da brinu o građanima - kaže Slaven Tica.

-U prvih šest meseci vozila GSP prešla su oko 35,5 miliona kilometara, imala skoro dva miliona radnih časova i napravila oko milion i po obrta. I u drugoj polovini godine nastavićemo tako i još bolje od toga - rekao je Slaven Tica, direktor GSP-a "Beograd".

Za GSP letnja sezona nije period odmora, kako bi se moglo pomisliti na osnovu manjeg broja vozila, već vreme kada se treba spremati za zimsku sezonu, koja počinje 1. septembra.
-U saobraćajnim pogonima radi se na pripremi vozila za zimu. To podrazumeva radove na instalaciji grejanja u vozilu i hlađenja motora, radove na sprečavanju zaleđivanja goriva i vazduha i druge popravke na instalacijama. Potrebno je popraviti i oštećena vrata, prozore i krovne poklopce. Već je završena nabavka rezervnih delova potrebnih za zimu. Imamo 833 vozila i planiramo da sva pregledamo, popravimo i prekontrolišemo - kaže Tica o pripremama autobusa za zimu.

Što se tiče trolejbusa, GSP očekuje da će do kraja ovog meseca stići dugo najavljivanih 30 trola iz Atine, a pre nego što uđu u saobraćaj potrebno ih je prilagoditi našim uslovima. Zbog klime u Atini, ova vozila nemaju grejanje, pa ga treba ugraditi u vozila, treba zameniti sedišta i ugraditi uređaj za kontrolu izolovanosti kako bi se osigurala bezbednost putnika. Do kraja jula u GSP-u očekuju još jedno pojačanje - 10 trolejbusa iz Belorusije, koji su već spremni za transport. Kada su tramvaji u pitanju, planirano je da 50 vozila prođe tretman i popravku svih oštećenih delova.

-Mi ćemo 1. septembar dočekati spremni sa 950 vozila. Tačan broj vozila koja će izaći prvog dana zimskog reda vožnje ne znamo, jer to zavisi od tendera za privatne prevoznike i reda vožnje kada se podele linije. Očekujem da će tender biti završen do 1. septembra, a ako i bude odlaganja ne verujem da će biti duže od mesec dana. U svakom slučaju mi ćemo biti spremni - kaže Tica.


vesti po rubrikama

^Beograd

Počele pripreme za zimsku sezonu
MasterKard u Poštanskoj štedionici
GSP vodi Beograđane na Avalu
Ne može preko moje njive!
Otvara se prva Računarska gimnazija
Podzemlje za ponos
Najviše mesta u "Princezi Oliveri"
Gasifikacija u Savskom vencu
Aktivnosti na zaštiti od virusa HIV
"On lajn" kupovina
Gradske vesti : Prezentacija tri urbanistička projekta...
 


     


FastCounter by LinkExchange