GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 6. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Otvoren 34. filmski festival u Sopotu

U Centru za kulturu Sopot sinoć je počeo 34. filmski festival, na kojem će do 9. jula u takmičarskom programu učestvovati sedam domaćih igranih fimova.

Na svečanosti su nastupili Biljana Krstić i orkestar "Bistrik", kao i kulturno umetnička društva iz Sopota i Ralje, a ceremonija je završena tradicionalnim vatrometom.

Kao prvi u konkurenciji prikazan je film "Sivi kamion crvene boje" reditelja i scenariste Srđana Koljevića, koji je već dobio niz nagrada na međunarodnim festivalima.

Prateći program, gostovanje filmske radionice "Atelje Varan - Beograd", otvoren je projekcijom kratkometražnog filma "Igra" mlade autorke Jelene Jovčić. U foajeu Centra za kulturu postavljena je izložba filmskih plakata, a u galeriji Centra otvorena je izložba radova Snežane Radojčić.

Poslednjeg dana festivala, kada će van konkurencije biti prikazani "San zimske noći" Gorana Paskaljevića i "Život je čudo" Emira Kusturice, biće dodeljene nagrade "Statueta Slobode". U takmičarskom programu ove godine su, uz "Sivi kamion", filmovi "Opet pakujemo majmune" Marije Perović, "Jesen stiže, Dunjo moja" LJubiše Samardžića, "Zvezde ljubavi" Milana Spasića, "Diši duboko" Dragana Marinkovića, "Balkanska braća" Božidara Nikolića i "Mi nismo anđeli 2" Srđana Dragojevića.

Tanjug


vesti po rubrikama

^Beograd

Vandalizam protiv dečije bezbednosti
Novi prostor za žrtve nasilja
Kraj problemima sa otpadnim vodama
Dostavljene ilustrovane odluke o kućnom redu
Lekari stižu do svih pacijenata
Pretučen "novi" predsednik
Bager legalno gazi zelenilo Voždovca
Georgina trudna dvadeset godina
Otvoren 34. filmski festival u Sopotu
Završeni dani džeza
Hardkor do daske
Upoznajte Beograd : Kapetan Mišino zdanje
Gradske vesti : Voda ispravna na pet izvora...
 


     


FastCounter by LinkExchange