GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 6. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Ateljeu 212 sinoć izvedena premijera predstave "Radovan Treći"

Georgina trudna dvadeset godina

Htedoše da je daju za brata Milanovog, Jelenčeta, al' otac ne dade: Neće moja Georgina k'o narodna pesma od jednog do drugog Vilotića. Sledećem "mladoženji" toplo su je trudnu preporučili: Tako ti je i bolje. Makar odmah znaš da nije tvoje. Ne moraš posle da se sekiraš

Posle dvadeset dodina na Velikoj sceni Ateljea 212, sinoć, opet isti problemi... Nesrećna Georgina (Dragana Đukić) je već više od pet godina trudna. Dete bi uskoro trebalo i u školu da krene, ali otac, Radovan Treći ne dozvoljava joj da se porodi. Obeščastio je zemljak Milan Vilotić pa pobegao u Ameriku. Eh, otada traje muka mučenog Radovana (Branislav Brstina). Htedoše da je daju za brata Milanovog, Jelenčeta(Nebojša Ilić), al' otac ne dade:

- Neće moja Georgina k'o narodna pesma od jednog do drugog Vilotića.
Sledećem "mladoženji" toplo su je trudnu preporučili:
-Tako ti je i bolje. Makar odmah znaš da nije tvoje. Ne moraš posle da se sekiraš.

Uz grohotan smeh iz publike, na sceni su se ređale šale i pošalice, ni crni humor nije izostajao. Skakali su svi likovi pomalo s dvanaestog sprata, neki kao Georgina i Radovan - da se ubiju, a drugi: deda Stanislav (Branislav Zeremski) i Jelenče da vide sa kim je u sobi komšinica stjuardesa sa petog sprata. Sudeći po reakciji prblike muškobanjasta Katica (Gorica Popović). A kada se pojavila u "haljini za izlazak", kreaciji majke Rumenke (Anita Mančić), švalje umetničkog imana Ru Stanislavs igra na sceni mogla je slobodno da stane na nekoliko minuta - da gledalište dođe do daha.

Niko nenajavljen, kao u "Radovanu Trećem" gde je naslovnu ulogu igrao Zoran Radmilović, nije "upao". Ni Prle (Dragan Nikolić), ni brkati komšija (Danilo Bata Stojković)... Sve je, kao što je reditelj Branislav Brstina najavio, išlo tačno po drami Dušana Kovačevića. Sam pisac, zbog obaveza u inostranstvu, nije bio prisutan. Ali zato su, počasno, u prvom redu mesta imali živi članovi prethodne postavke: Mira Banjac (Katica 1), Vesna Pećanac (Georgina 1), Tatjana Beljakova (Katica 1 i Georgina 2) i Milan mihailović Caci (Jelenče).

Da niko, pa ni tvorci nove predstave, na njih nisu zaboravili svedoči i činjenica da ih je reditelj Brstina na kraju predstave pozvao da se poklone zajedno sa glumcima iz nove postavke. Na opšte iznenađenje prisutnih, Caci Mihailović je iz torbe izvadio i publici pokazao sat koji je Zoran Radmilović nosio na svih 299 predstava. Potom je mladoj postavci poželeo - da odigraju bar toliko predstava.

Biljana Bošnjak


vesti po rubrikama

^Beograd

Vandalizam protiv dečije bezbednosti
Novi prostor za žrtve nasilja
Kraj problemima sa otpadnim vodama
Dostavljene ilustrovane odluke o kućnom redu
Lekari stižu do svih pacijenata
Pretučen "novi" predsednik
Bager legalno gazi zelenilo Voždovca
Georgina trudna dvadeset godina
Otvoren 34. filmski festival u Sopotu
Završeni dani džeza
Hardkor do daske
Upoznajte Beograd : Kapetan Mišino zdanje
Gradske vesti : Voda ispravna na pet izvora...
 


     


FastCounter by LinkExchange