GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 6. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Borbe oko lokalne vlasti u opštini Surčin prenele se na ulice

Pretučen "novi" predsednik

Vukadinović: Aleksandrovu su u Bolnici u Zemunu konstatovane lake povrede desnog kuka, koje je zadobio padom na beton, a zbog udarca u lice konstatovani su mu podlivi na licu
Matović: Nisam ja policajac da znam šta se dešava na ulici

Jutro pošto je na sastanku pod vedrim nebom izabran na mesto novog predsednika Opštine Surčin, Vladimira Aleksandrova, nekadašnjeg člana Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke, pretukla je grupa huligana. Incident se odigrao u samom centru Surčina, a u grupi napadača Aleksandrov je prepoznao članove SRS-a.

Aleksandrov dao ostavku

Rajko Matović, koji je krajem prošle godine izabran na mesto predsednika opštine, u razgovoru za Glas navodi:
-Nemoguće je da Aleksandrov postane vanstranačka ličnost, s obzirom da je 1. jula dao ostavku na odbornički mandat, posle čega njegovo mesto ostaje neupražnjeno dok verifikaciona komisija ne izda uverenje o prestanku mandata, čime automatski mandat pripada sledećem odborniku te stranke na listi, i tu nema pravnog vakuuma. Čuo sam za jučerašnji incident, ali ja sam odgovoran samo za ono što se dešava u prostorijama opštine. Ograđujem se od incidenata članova SRS-a i SPS-a koji se odigravaju na ulici, jer ja nisam policajac.

- Aleksandrovu su u Bolnici u Zemunu konstatovane lake povrede desnog kuka, koje je zadobio padom na beton, a zbog udarca u lice konstatovani su mu podlivi na licu. Pošto se radi o čoveku starijem od šezdeset godina, lekar mu je preporučio dva dana ležanja. Zbog toga ćemo podneti krivičnu prijavu protiv poznatog prekršioca -kaže Vojislav Janošević, novoizabrani zamenik predsednika i navodi da je u Petrovčiću, selu u opštini Surčin, istog dana fizički napadnut i Dušan Vukadinović, član Opštinskog odbora Demokratske stranke.

-Na sastanku održanom u ponedeljak izabrani su predsednik i ostali članovi opštinske uprave, ali radikali to ne priznaju. Kad je video da neće imati većinu, bivši predsednik je pokušao sat vremena pre sednice da je otkaže, iako to zakon ne dopušta. Jedino u slučaju da nema kvoruma zakazuje se nova skupština, a nas je, od ukupno 19 odbornika, bilo deset. Što se tiče tvrdnje predsednika opštine da mandat pripada stranci, Ustavni sud je rekao da je to netačno. Danas šaljemo zahtev Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu da nam omogući preuzimanje vlasti, pečat i ulazak u opštinske prostorije - dodaje Janošević

U prostorijama opštine Surčin sve službe funkcionišu normalno.
- Meni je u toku noći, uoči zakazane skupštine pozlilo, a pošto sam ja deseti odbornik, po poslovniku je odložena skupština. Suprotno poslovniku, oni su održali skup odbornika. Mogli su da pokrenu legalnu proceduru za održavanje skupštine, posle čega je predsednik dužan da u roku od deset dana zakaže istu. Oni su to sve negirali i dogovorili se "Ajde da smenimo predsednika", što je pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti - kaže Stjepan Đurić, smenjeni zamenik predsednika Opštine.

M. R.


vesti po rubrikama

^Beograd

Vandalizam protiv dečije bezbednosti
Novi prostor za žrtve nasilja
Kraj problemima sa otpadnim vodama
Dostavljene ilustrovane odluke o kućnom redu
Lekari stižu do svih pacijenata
Pretučen "novi" predsednik
Bager legalno gazi zelenilo Voždovca
Georgina trudna dvadeset godina
Otvoren 34. filmski festival u Sopotu
Završeni dani džeza
Hardkor do daske
Upoznajte Beograd : Kapetan Mišino zdanje
Gradske vesti : Voda ispravna na pet izvora...
 


     


FastCounter by LinkExchange