GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 6. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dostavljene ilustrovane odluke o kućnom redu

Akcijom službe za komunikaciju i koordinaciju između građana i JKP "Beokom servisa", odštampano je oko 20.000 odluka o kućnom redu u stambenim zgradama, koje su dostavljene na adrese 18.000 stambenih zgrada. Dragana Popović, pravnik "Beokoma" istakla je da je cilj službe da svaki ulaz u stambenim zgradama poseduje odluke koje su ilustrovane crtežima autora Boba Živkovića.

Odluka o kućnom redu u zgradama sadrži pravila o čuvanju prostorija i uređaja u zgradama, njihovom održavanju, o iznošenju smeća, pa i držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca. Kućnim redom predviđeno je, recimo, da od 1. aprila do 30. septembra ulazna vrata budu zaključana od 23 sata do 4 sata ujutru, a od 1. oktobra do 31. marta od 22 sata do 5 sati ujutru.

Svi radovi u zgradi ili pravljenje velike buke nisu dozvoljeni u terminima predviđenim za odmor i to od 13 do 17 sati i od 22 sata do 5 sati narednog jutra.

Pravila o kućnom redu obavezuju sve stanare zgrade i vlasnike stanova, a njihovo drastično kršenje sankcioniše se i zakonski.
Popović je podsetila da njihova služba služi da građanima daje smernice kome i kako da se obrate ukoliko imaju bilo koje komunalne probleme.

Svi zainteresovani predsednici zbora stanara, ali i građani, ukoliko nisu dobili uputstva na adrese svojih zgrada, mogu kućni red podići u prostorijama "Beokoma" u Golsvortijovoj ulici broj 35. Za kućni red potrebna im je samo lična karta.

I. Z.


vesti po rubrikama

^Beograd

Vandalizam protiv dečije bezbednosti
Novi prostor za žrtve nasilja
Kraj problemima sa otpadnim vodama
Dostavljene ilustrovane odluke o kućnom redu
Lekari stižu do svih pacijenata
Pretučen "novi" predsednik
Bager legalno gazi zelenilo Voždovca
Georgina trudna dvadeset godina
Otvoren 34. filmski festival u Sopotu
Završeni dani džeza
Hardkor do daske
Upoznajte Beograd : Kapetan Mišino zdanje
Gradske vesti : Voda ispravna na pet izvora...
 


     


FastCounter by LinkExchange