GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 2. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Za tri meseca u Aranđelovcu umrle tri bebe

ARANĐELOVAC - U Aranđelovcu su poslednja tri meseca registrovana čak tri slučaja smrti beba od sedam do 26 meseci. Iako gradom kolaju zastrašujuće priče da je reč o neispravnim vakcine i upotrebi neodgovarajućih lekova, dr Vladimir Katanić, direktor Zdravstvenog centra u Aranđelovcu, trvdi da takve priče nemaju osnov i da su izmišljene.

- Svi lekovi, kao i vakcine kupuju se preko veledrogerija, njihova ispravnost se kontroliše i ne postoji šanse da se upotrebi bilo šta što je sumnjivog kvaliteta. Mi koristimo iste vakcine koje se koriste u celoj Srbiji. Tačno je da su se dogodila tri smrtna slučaja dece. U martu, dečak od 14 meseci, posle pregleda u Dečjem dispanzeru u Aranđelovcu, upućen je u Kragujevac, gde je preminuo sa dijagnozom zapaljenje moždanih opni i sepse.

Drugi slučaj je devojčica od dve godine koja je do života lečena od malignog tumora, a operisana je na Institutu "Majka i dete" u Beogradu i lečena. Pre samo tri dana u Dečji dispanzer u Aranđelovcu donet je sedmomesečni dečak koji nije davao znake života. Lekari su pokušali da ga povrate u život, ali u tome nisu uspeli zbog čega je odmah je obavešten SUP i sud. Naložena je obdukcija u Beogradu, ali nalazi još nisu gotovi - rekao je Katanić.

Z. Janjević


vesti po rubrikama

^društvo

Prestonica "okićena" bilbordima sa "motivom" Srebrenica
Kako Žive monasi manastira Svetih arhangela nedaleko od Prizrena
Samo pet televizija "pokrivaće" celu Srbiju
Civili od ponedeljka na VMA
Ljajić: Od "slučaja Mladić" zavisi sudbina zemlje
Za tri meseca u Aranđelovcu umrle tri bebe
 


     


FastCounter by LinkExchange