GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

petak, 01. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Iz OKSCG delegatima upućena dva različita poziva za vanrednu Skupštinu

Cepter: Ruše me razbojnici

Predsednik OKSCG Filip Cepter poslao poziv da se vanredna Skupština OKSCG održi u septembru, potpredsednik Ivan Ćurković zakazao istu za sedmi jul

Ugodna takmičarska svakodnevica Mediteranskih igara u romantičnoj Almeriji nije bila "ugrožena" razmiricama naših olimpijskih funkcionera za vreme njihovog (zajedničkog) boravka tamo, ali odmah po povratku u zemlju, još jače je buknuo plamen podela u Predsedništvu OKSCG.

Dobri rezultati u Almeriji

Predsednik OKSCG Filip Cepter ocenio je da su sportisti naše zemlje postigli dobre rezultate na Mediteranskim igrama u španskom gradu Almeriji.
- Do sada su naši sportisti osvojili 15 medalja, od čega pet zlatnih, pet srebrnih i pet bronzanih. Sigurno je da oni neće ponoviti uspeh sa Mediteranskih igara u Atini, kada smo osvojili 38 medalja, od čega 16 zlatnih, ali treba iskazati uverenje da će, uz odgovarajuću potporu, postići dobre rezultate i na drugim takmičenjima koja im predstoje-rekao je Cepter.

Pantić naružio Ćurkovića

Solidarišući se sa problemima koju su zadesili novoizabranog predsednika OKSCG Filipa Ceptera, novinar (komentator) RTS Milojko Pantić je pred kolegama izneo nekoliko diksreditujućih podataka o Ivanu Ćurkoviću.
- Po čemu je Ivan Ćurković sportska legenda, kad je samo 13 puta branio za reprezentaciju Jugoslavije i pri tome primao skoro tri gola po utakmici? Ne znam odakle mu pravo da se predstavlja kao neko ko je zaslužan za naš sport - zapitao se Milojko Pantić, zaključujući da glavni problem pokušaj te grupe da spreči uvid u ono što su do sada uradili.

Posle prekida sednice Predsedništva, koju je Cepter potom napustio, dok je ostatak članova predsedništva (članovi Sportske asocijacije Srbije - SAS) pomenutu sednicu nastavio, preovladalo je mišljenje da će vanredna Skupština OKSCG doneti rešenje i rasplesti zamršeno. U jednom slučaju, predsednik Cepter je tražio izjašnjavanje o poverenju članovima Predsedništva, predsedniku, nadzornom odboru uz analizu finansijskog poslovanja OKSC, dok u drugom, članovi Predsedništva očekuju od delegata da se izjasne samo o jednoj tački dnevnog reda, a to je poverenje predsedniku.

Tako je predsednik delegatima uputio poziv za Skupštinu 7. septembra, da bi samo nekoliko dana kasnije poziv za Vanrednu skupštinu uputio i potpredsednik OKSCG Ivan Ćurković, koji posle odlaska Filipa Ceptera sa sednice predsedništva, nastavio da predsedava skupom. On poziva delegate na vanrednu Skupštinu već 7. jula, na kojoj bi trebalo da preispitaju poverenje predsedniku Filipu Cepteru.

- Okarakterisao bih to ne kao puč već kao čisto razbojništvo, jer oni (SAS) i Ivan Ćurković van zakonske regulative pokušavaju da nasilno preuzmu funkciju predsednika OKSCG. Hitnost po kojoj zakazuju već ugovorenu vanrednu Skupštinu pokazuje nameru da se najhitnije moguće spreči uvid u dosadašnje poslovanje OKSCG - kaže Filip Cepter, predsednik OKSCG, ističući da će podneti krivičnu prijavu protiv generalnog sekretara OKSCG Predraga Manojlovića, koji je sprečio ovlašćenu revizorsku kuću da izvrši kontrolu poslovne dokumentacije.

- Ukoliko budu održali tu nelegalno sazvanu vanrednu Skupštinu, imam nameru da čitav slučaj internacionalizujem. Boriću se do kraja, jer za to imam dovoljno snage i mogućnosti - poručio je Cepter, uz napomenu da je dobio informaciju kako pomenuta grupa sportskih funkcionera velikom brzinom fabrikuje spornu dokumentaciju...

N. Matejić


vesti po rubrikama

^sport

Cepter: Ruše me razbojnici
Braća Glejzer pobegla sa "Old Traforda"
Ceca: Ko istupa?!
Binić: Ne predajem se, ostajem u fudbalu
Sad se kidaj, Ronaldo
Travica: Počinjemo pripreme za finale
Delfini i odbojkaši kobni po Francuze
Bronza za Đapićevu
 


     


FastCounter by LinkExchange