GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

petak, 01. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Problemi demokrata na Zvezdari

Posle pomalo burne smene radikala i povratka demokratske vlasti na čelo zvezdarske opštine, novo rukovodstvo se već prvog dana na vlasti uhvatilo u koštac sa zatečenim stanjem. Milan Popović iz Demokratske stranke je pre dva dana ponovo, posle četiri meseca radikalske vlasti, izabran na mesto predsednika opštine.

- Na samom ulasku u zgradu sačekali su nas problemi i veliki poslovi koje smo odmah počeli da rešavamo. Zvezdara je jedina opština u gradu koja je zaostala u transformaciji opštinske uprave. Odmah po završetku sednice od pre dva dana, legalno zakazane i održane, poslali smo dopis Ministarstvu za lokalnu samoupravu, pa nema razloga za uvođenje prinudne uprave - kaže Popović.

Odluku bivšeg predsednika SO Zvezdara LJubiše Stojmirovića da ne prisustvuje sednici okarakterisao je kao neodgovoran čin. Pored konfuzije koju uvek izaziva smena vlasti, demokrate su već prvog dana počele da rešavaju goruće probleme u ovoj opštini, pa je juče formirana Komisija za urbanizam.

- Svrha postojanja ove komisije je analiza već usvojenih urbanističkih planova i predupređivanje eventualnih propusta da ne bi moglo da se desi da počne da se gradi nešto kao što je bio slučaj sa parkom u Ulici Stanislava Sremčevića. Obnovili smo saradnju sa američkom organizacijom USAID, uz čiju pomoć ćemo modernizovati i reorganizovati rad opštinske uprave. Pored toga, već danas je poboljšana radna disciplina, s obzirom na to da listing dolazećih na posao proteklih meseci pokazuje da se radi o trećini svih zaposlenih u opštini Zvezdara - kaže Popović.

Pored ovih novih zadataka, juče su stari pečati proglašeni nevažećim i zamenjeni novim. Naime, protiv LJubiše Stojmirovića podneta je krivična prijava zbog sumnje da je neovlašćeno prisvojio pečate opštine.

M. Ristić


vesti po rubrikama

^Beograd

Vreme pojelo zvezdice
Tri meseca bez struje
Sanacija fontane na Trgu Nikole Pašića
Počela Vidovdanska konjička revija
Bez zastoja na šinama
Kamenolom ugrožava manastir
Skupo, ali i korisno
Problemi demokrata na Zvezdari
Jedenje,pijenje
Velika nagrada Tašmajdanskog parka
Žarkovački napad motornom testerom
Upoznajte Beograd : Leopoldova kapija na Kalemegdanu
Gradske vesti : Otvaranje "Ušća"
 


     


FastCounter by LinkExchange