GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

petak, 01. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Počela Vidovdanska konjička revija

Sunčano jutro, posle kiše kao stvoreno za početak jubilarne, desete po redu Vidovdanske konjičke revije. Počela je juče oko 9 sati prvenstvom Srbije u preskakanju prepona, u sedištu KK "Policajac" na Banovom brdu i trajaće do kraja nedelje. Ubedljivo je pobedio jahač Milan Milošević na konju Primabalerina iz KK "Policajca", sa besprekornih nula poena. Bilo je i nestašnih, poput Taktike, jahača Dejana Milosavljevića KK "Železnica", koji je pred preponom zbacio jahača, a zatim pobegao sa terena. Posle pauze nastupile su Amazonke, njih četiri.

Pobedila je Mia Ilić na Sajonari KK "Favorit", dok je i u ovoj kategoriji bio neposlušan Luksor, jahačice Jelene Seged KK "Petras". Posetioci su, tad već u vrelo podne, željno iščekivali cisternu piva koja je najavljena. Sledilo je takmičenje juniora, a zatim i najmlađih u kategoriji dece. Najveći favorit među njima bila je Romić Renata (14) iz Novog Sada, prvak otvorenog prvenstva Vojvodine, koje se početkom meseca održalo u Novom Sadu.

- Šteta je što kod nas ne postoji veće interesovanje za ovaj najelegantniji sport. Profesionalno bavljenje njime vrlo je skupo. Ima tu i padova sa konja i svega ostalog. Moja ćerka trenira tri godine, a prošle je debitovala. U avgustu će biti održano državno prvenstvo na kome će najbolji dobiti pravo da učestvuju na Balkanijadi - ponosno je rekao Andrija Romić, otac najmlađeg favorita.

Prvenstvo Srbije u dresurnom jahanju počinje u subotu, a uveče nastupaju i veterani. Za nedelju predviđen je Trofej Beograda i svečani defile. Na reviji će se pokazati oko 70 grla i 50 jahača. Organizatori su KK "Policajac" i SO " Čukarica".

M. V. B.


vesti po rubrikama

^Beograd

Vreme pojelo zvezdice
Tri meseca bez struje
Sanacija fontane na Trgu Nikole Pašića
Počela Vidovdanska konjička revija
Bez zastoja na šinama
Kamenolom ugrožava manastir
Skupo, ali i korisno
Problemi demokrata na Zvezdari
Jedenje,pijenje
Velika nagrada Tašmajdanskog parka
Žarkovački napad motornom testerom
Upoznajte Beograd : Leopoldova kapija na Kalemegdanu
Gradske vesti : Otvaranje "Ušća"
 


     


FastCounter by LinkExchange