GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

petak, 01. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sanacija fontane na Trgu Nikole Pašića

Nenad Bogdanović, gradonačelnik grada, odobrio je oko 11 miliona dinara za sanaciju fontane na Trgu Nikole Pašića. Ova popularna fontana je zbog veoma lošeg stanja u kome se nalazi u poslednje dve godine samo povremeno puštana u rad. Kako se stepen oštećenja povećavao, demontirana je pumpa i oprema, pa je njen rad potpuno obustavljen.

- Reč je o ozbiljnom problemu i velikoj investiciji. Hteli smo da fontanu završimo do kraja proleća, ali pošto je projektant utvrdio obim kvarova, ispostavilo se da će sve potrajati malo duže - kaže Bogdanović.

Građevinski i instalacioni elementi fontane su u vrlo lošem stanju, a završna obloga bazena je oštećena, pa hidroizolacija ne postoji. Vodovodna instalacija je, takođe, dotrajala, što izaziva velike gubitke vode. Da problem bude još veći, i mašinska prostorija prokišnjava, a elektroinstalacije i elektroorman za napajanje pumpi, kao i obezbeđivanje automatike rada fontane nisu ispravni.

Planirani su radovi na popravci obloge bazena fontane, obnova odvodno-dovodnih instalacija i elektroinstalacije, uvođenje posebnog sistema za održavanje kvaliteta vode u bazenu fontane, obnova crpne stanice, nabavka i ugradnja neophodnih pumpi, kao i izrada odgovarajuće podvodne rasvete.

Tehničku dokumentaciju za sanaciju fontane izradilo je preduzeće "Simeks-inženjering". JKP "Zelenilo-Beograd" sprovešće postupak za najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova i u toku je priprema konkursne dokumentacije neophodne za sprovođenje postupka. Nakon toga radovi na sanaciji fontane biće sprovedeni.

N. Č. - I. Z.


vesti po rubrikama

^Beograd

Vreme pojelo zvezdice
Tri meseca bez struje
Sanacija fontane na Trgu Nikole Pašića
Počela Vidovdanska konjička revija
Bez zastoja na šinama
Kamenolom ugrožava manastir
Skupo, ali i korisno
Problemi demokrata na Zvezdari
Jedenje,pijenje
Velika nagrada Tašmajdanskog parka
Žarkovački napad motornom testerom
Upoznajte Beograd : Leopoldova kapija na Kalemegdanu
Gradske vesti : Otvaranje "Ušća"
 


     


FastCounter by LinkExchange