GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

petak, 01. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na saudijskom spisku od 36 najtraženijih terorista nalazi se i El Hajari

Lider Al kaide državljanin BiH

Reč je o izuzetno obučenom militantu koji je ratno iskustvo stekao
u Bosni i Hercegovini

BANJALUKA - Na novoj listi 36 najtraženijih terorista (osumnjičenih za mnogobrojne napade u Saudijskoj Arabiji i drugim državama) koju je izdalo saudijsko ministarstvo unutrašnjih poslova, nalazi se i Junuz Muhamed el Hajari, vlasnik bosanskohercegovačkog pasoša, objavile su juče banjalučke Nezavisne novine.

Pozivajući se na anoniman bezbednosni izvor, banjalučki dnevnik je objavio da je El Hajari (36), poreklom Marokanac, najopasniji član nove generacije terorista i da se pretpostavlja da je novi lider Al kaide u Saudijskoj Arabiji.

- Reč je o izuzetno obučenom militantu koji je ratno iskustvo stekao u Bosni i Hercegovini. Oženjen je Bosankom, sa kojom ima dete. I žena i dete su zajedno sa njim - tvrdnje su neimenovanog izvora banjalučkog lista.

Da je El Hajari državljanin BiH, Nezavisnima je potvrđeno i u Ministarstvu civilnih poslova BiH, dok u Ministarstvu bezbednosti nisu želeli da potvrde da li su bosanskohercegovačke vlasti imale informacije o eventualnoj povezanosti El Hajarija sa najpoznatijom terorističkom mrežom na svetu.

U tekstu se dalje navodi da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Saudijske Arabije objasnilo da se na objavljivanje liste odlučilo zato što već više od dve godine traje kampanja bombaških napada i ubistava koje sprovode pristalice Al kaide. Ministarstvo je ponudilo nagradu od 1,8 miliona dolara za svakoga čija informacija dovede do hapšenja terorista ili spreči planirani napad. U saopštenju Ministarstva se navodi da navedeni teroristi nisu obični kriminalci, već članovi opasne grupacije koja "skrnavi islam, promoviše devijantnu ideologiju i preti bezbednosti zemlje" i da je "u poslednje vreme ubila više od 90 civila, 40 pripadnika bezbednosnih snaga, a u bombaškim napadima pričinila štetu od najmanje 250 miliona dolara".

Tanjug


vesti po rubrikama

^balkan

Lider Al kaide državljanin BiH
Ne žele čak ni posete lekara
Objavljene slike stradanja Srba
Steže se obruč oko Gotovine
 


     


FastCounter by LinkExchange